Ένας Αμερικανός δικαστής διέταξε, σήμερα, την προφυλάκιση της 29χρονης Ρωσίδας Μαρία Μπούτινα που κατηγορείται για κατασκοπεία. 

 

Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσή της, η Μπούτινα θα παραμείνει υπό κράτηση, χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης για την αποφυλάκισή της. 


Η Μπούτινα, η οποία ζει στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη λίγο πριν από τη συνάντηση κορυφής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, με την κατηγορία της συνομωσίας.

 

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης σήμερα στο δικαστήριο στο Κολούμπια, οι εισαγγελείς έδειξαν μια φωτογραφία της Μπούτινα να συναντά ένα φερόμενο Ρώσο μυστικό πράκτορα σε ένα εστιατόριο στην Ουάσικγτον.

 

Το απόγευμα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, υποστήριξε πως οι κατηγορίες των ΗΠΑ προς την 29χρονη είναι ανεδαφικές και διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Μπούτινα. 

 

Η Μπούτινα φέρεται να λειτουργούσε υπό τις οδηγίες του Αλεξάντερ Τορσίν, ενός ανώτερου αξιωματούχου της ρωσικής κυβέρνησης, εις βάρος του οποίου έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

 

Οι αμερικανικές αρχές εντόπισαν προσωπικά μηνύματα μεταξύ του αξιωματούχου και της νέας γυναίκας, από τον Οκτώριο του 2016 -έναν μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές, στα οποία ο Τορσίν συμβούλευε την Μπούτινα να παίξει «παιχνίδι υπομονής και να μην "καεί" γρήγορα» με εκείνη να συμφωνεί ότι έπρεπε να διατηρήσει «χαμηλό προφίλ».