Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Τραμπ - Πούτιν: Η καθυστέρηση και η αμήχανη χειραψία

Ολοκληρώθηκε το τετ α τετ Τραμπ - Πούτιν: Η καθυστέρηση και η αμήχανη χειραψία Facebook Twitter
EPA/ALEXEY NIKOLSKY
1

Με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση κορυφής του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Ελσίνκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος καθυστέρησε περίπου 35 λεπτά να φτάσει στη φινλανδική πρωτεύουσα, αφήνοντας τον Αμερικανό ομόλογό του να περιμένει.

Η συνάντηση ξεκίνησε με αμηχανία και με τους δύο ηγέτες να μην ανταλλάσσουν ούτε ένα χαμόγελο. Όπως σχολιάστηκε επίσης από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η καθιερωμένη χειραψία διήρκησε μόλις τρία δευτερόλεπτα.

Η κατ' ιδίαν συνάντησή τους διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και θα ακολουθήσει ένα γεύμα εργασίας με τις ομάδες τους και μια κοινή συνέντευξη Τύπου.

Μετά το τετ α τετ, ο Τραμπ είπε ότι αυτή η κατ΄ιδίαν συνάντηση ήταν μια «καλή αρχή». Δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν.

Νωρίτερα, κατά τις δηλώσεις που έκαναν μπροστά στις κάμερες, ο Πούτιν είπε πως είναι καιρός να μιλήσουν για τις σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Ουάσινγκτον, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να συζητήσουν δύσκολα πολυεθνικά θέματα.

 

«Υπάρχουν αρκετά από αυτά για να αρχίσουμε να τους δίνουμε προσοχή» είπε, καθισμένος δίπλα στον Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κατάληξη σε μια «έκτακτη» σχέση με τον Ρώσο ομόλογό του. «Νομίζω πως θα έχουμε στο τέλος μια έκτακτη σχέση (...) Το να τα πάμε καλά με τη Ρωσία είναι καλό πράγμα, δεν είναι κακό πράγμα», τόνισε.

 

  

Πριν τη συνάντηση. ο Τραμπ έδωσε τον τόνο των συνομιλιών με ένα tweet όπου απέδιδε τις κακές σχέσεις Ουάσινγκτον-Μόσχας σε «βλακεία ετών εκ μέρους των Ηνωμένων Πολιτειών» και στο «κυνήγι μαγισσών» που έχει εξαπολύσει, όπως υποστηρίζει, το FBI που ερευνά ενδεχόμενη παρέμβαση της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Το μήνυμα προκάλεσε την ικανοποίηση της Μόσχας. «Συμφωνούμε», ήταν η απάντηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ.λίρες

Διεθνή / Τσέχος μεγιστάνας αγοράζει τα ιστορικά Βρετανικά Βασιλικά Ταχυδρομεία για 3,5 δισ. λίρες

Η προσφορά του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Ντάνιελ Κρετίνσκι θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους και από την βρετανική κυβέρνηση - Στον Κρετίνσκι ανήκει ήδη το 27% της Royal Mail
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Διεθνή / Η Ευρώπη σε συναγερμό μετά από ύποπτους εμπρησμούς και δολιοφθορές που συνδέονται με τη Ρωσία

Οι υπηρεσίες ασφαλείας λένε ότι οι πυρκαγιές και οι επιθέσεις σε υποδομές θα μπορούσαν να είναι μέρος της συστημικής προσπάθειας της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει την ήπειρο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο Τραμπ θα μείνει στην ιστορία ως ο Πρόεδρος που προσπάθησε όσο κανείς άλλος για την παγκόσμια ειρήνη. Αν δεν είχε και τα βαρύδια του βαθέως αμερικανικού κράτους των Δημοκρατικών και του Τραπεζικού κεφαλαίου στο οποίο έχουν ορκιστεί πίστη οι αριστεροί, θα είχε πετύχει θαύματα.