Τραμπ: O πολιτικός ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Twitter

Τραμπ: O πολιτικός ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Twitter Facebook Twitter
EPA
0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ο ηγέτης με τους περισσότερους followers στο Twitter, μπροστά από τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση "Twiplomacy" της εταιρείας συμβούλων Burson Cohn &Wolfe (BWC).

Σύμφωνα με την έκθεση της ΒWC περίπου 52 εκατομμύρια ανθρώπους ακολουθούν τον λογαριασμό του Αμερικανού Προέδρου ενώ εκείνον του Πάπα Φραγκίσκου περίπου 47 εκατ.  

«Ο Ινδός πρωθυπουργός βρίσκεται στην τρίτη και την τέταρτη θέση, με 42 εκατομμύρια ακόλουθους στον προσωπικό του λογαριασμό και 26 εκατομμύρια στον λογαριασμό του ως πρωθυπουργός», προσθέτει η έρευνα.

Στην Ευρώπη η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει τους περισσότερους ακόλουθους στον επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης (10 εκ.) μπροστά από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μαρκόν, ο οποίος διαθέτει περισσότερους από 3 εκατομμύρια. Μάλιστα ο Μακρόν έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των ανθρώπων που τον ακολουθούν στο Twitter από τότε που εξελέγη στην προεδρία.

Στις αραβικές χώρες η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια followers στο Twitter, ενώ ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας 6 εκατομμύρια.

Οι Νοτιοαμερικάνοι υπουργοί που διαθέτουν λογαριασμό στο Twitter είναι οι πιο ενεργοί, όπως για παράδειγμα ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος αναρτούσε κατά μέσο όρο 55 tweets ημερησίως τους τελευταίους 12 μήνες.

Συνολικά οι ηγέτες χωρών και κυβερνήσεων και υπουργοί Εξωτερικών από 187 χώρες έχουν παρουσία στο Twitter, «δηλαδή το 97% των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ», καταλήγει η BCW.

Οι ηγέτες «μόλις έξι χωρών: του Λάος, της Μαυριτανίας, της Νικαράγουας, της Βόρειας Κορέας, της Σουαζιλάνδης και του Τουρκμενιστάν δεν έχουν επίσημη παρουσία στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM