Μια πισίνα γεμάτη καυτερές πιπεριές τσίλι - Ποιος θα φάει τις περισσότερες και γιατί το τολμάει αυτό

Μια πισίνα γεμάτη καυτερές πιπεριές τσίλι - Ποιος θα φάει τις περισσότερες και γιατί το τολμάει αυτό Facebook Twitter
0

Μια πισίνα γέμισε με χιλιάδες καυτερές πιπεριές τσίλι και περίπου 15 διαγωνιζόμενοι ρίχτηκαν μέσα για να αρχίσουν να τρώνε όσες περισσότερες μπορούν.

Ο περίεργος και φαινομενικά επίπονος αυτός διαγωνισμός διεξήχθη σήμερα στην πόλη Ningxiangστη Νότια Κίνα.

Ένα ντόπιος, ο Tang Shuaihui, κατάφερε να καταπιεί 50 πιπεριές και κέρδισε το διαγωνισμό. 

Ακόμη ένας διαγωνισμός με τσίλι έγινε σήμερα στην επίσης κινεζική πόλη Chongqing, αλλά αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι είχαν μπει σε πελώριους κουβάδες γεμάτους πιπεριές.

Εδώ οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να αντέξουν στην καψαϊκίνη την οποία απελευθέρωναν οι πιπεριές στο νερό.

Για να κερδίσουν θα έπρεπε να μείνουν στον κουβά τους για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Οι νικητές πήραν ένα μόνο μπουκάλι κρασί.

Μια πισίνα γεμάτη καυτερές πιπεριές τσίλι - Ποιος θα φάει τις περισσότερες και γιατί το τολμάει αυτό Facebook Twitter

Είναι τρελοί αυτοί οι άνθρωποι; Το BBC δίνει μαι εξήγηση για το «βασανιστήριο»...

Για μερικούς ανθρώπους ακόμη και ελάχιστο τσίλι σε ένα γεύμα μπορεί να το καταστρέψει εντελώς, ενώ για άλλους είναι απαραίτητο και θεωρείται πολύ νόστιμο.

Υπάρχει όμως και η τρίτη κατηγορία ανθρώπων που αναζητούν και απολαμβάνουν τα πιο καυτά τσίλι και τα τρώνε σε διαγωνισμούς.

«Έχει γίνει σχεδόν εθιστικό με έναν τρόπο», λέει ο Chilli Dave, του Clifton Chilli Club που κάνει τέτοιους διαγωνισμούς.

Αλλά μπορεί να πάει στραβά - όπως διαπίστωσε ένας άνθρωπος ο οποίος έφαγε το περιβόητο «Carolina reaper» η αλλιώς ο «Χάρος της Καρολίνα», το πιο καυτό τσίλι του πλανήτη.

Είναι η πρώτη φορά που οι πονοκέφαλοι, οι οποίοι προκαλούνται από ξαφνική σύσφιξη των αγγείων που παρέχουν αίμα στον εγκέφαλο, έχουν συνδεθεί με τα τσίλι.

Τα πρώτα στομαχικά συμπτώματα ξεκίνησαν αμέσως αφότου έφαγε το τσίλι και στη συνέχεια αντιμετώπισε έντονο πόνο στο λαιμό και ισχυρούς, απανωτούς πονοκεφάλους, που κρατούσαν για μερικά δευτερόλεπτα αλλά επί αρκετές μέρες.

Οι εξετάσεις στο νοσοκομείο έδειξαν ότι αρκετές αρτηρίες του εγκεφάλου του άνδρα είχαν περισταλεί. Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από σύνδρομο αναστρέψιμης εγκεφαλικής αγγειοσυστολής. Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από πρόσκαιρη στένωση των αρτηριών, η οποία συχνά συνοδεύεται από δυνατούς πονοκεφάλους. Μερικές φορές προκαλείται ως παρενέργεια μετά τη λήψη φαρμάκων ή ναρκωτικών.

Είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω σύνδρομο προκαλείται μετά από κατανάλωση τσίλι.

Μια πισίνα γεμάτη καυτερές πιπεριές τσίλι - Ποιος θα φάει τις περισσότερες και γιατί το τολμάει αυτό Facebook Twitter

«Προκαλείται μια έκρηξη από ενδορφίνες και ο οργανισμός ζει μια διέγερση λόγω αδρεναλίνης», λέει ο Chilli Dave εξηγώντας την απόλαυση που για άλλους είναι εφιάλτης

«Με τα πραγματικά καυτά τσίλι, έχετε αυτό το υπέροχο τσούξιμο, την αίσθηση του καψίατος, αλλά δεν σας βλάπτει καθόλου, απλά ξεγελάτε το μυαλό», λέει.

Παρά το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούν να αισθανθούν το κάψιμο από την καψαϊκίνη των τσίλι, ο διατροφολόγος Will Hawkins συμφωνεί με τον Dave ότι όλα είναι ψευδαίσθηση.

«Η καψαϊκίνη είναι η κύρια βιοδραστική ένωση φυτών σε πιπεριές τσίλι, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου του σώματος. Δεσμεύεται από τους υποδοχείς του πόνου - τις νευρικές απολήξεις στο σώμα μας που αισθάνονται πόνο - και παρόλο που μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση καψίματος, δεν προκαλεί τραύματα καψίματος».

Οι πιπεριές τσίλι μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν το σώμα με διάφορους τρόπους, λέει ο Will.

Μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια βάρους, επιταχύνοντας το μεταβολισμό του σώματος και μπορεί επίσης να μειώσουν την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο Karl Muzio, από το φεστιβάλ Fiery Foods UK, αναφέρει ότι η εκδήλωση της εταιρείας του αποδεικνύεται τόσο δημοφιλής φέτος που θα πρέπει να διεξάγει τρεις αγώνες σε διάστημα τριών ημερών.

«Οι συμμετέχοντες είναι παραδοσιακά άνδρες, αλλά τον τελευταίο καιρό περισσότερες γυναίκες που θέλουν να δοκιμάσουν», λέει.

«Έχουμε πάντα γιατρούς στους διαγωνισμούς», λέει και σημειώνει πως μέχρι τώρα δεν έχει σημειωθεί κάποιο φοβερό περιστατικό εκτός από κράμπες και εμετός σε συνδυασμό με αυξημένο καρδιακό ρυθμό και κάποιες κράμπες των άκρων.

Μια πισίνα γεμάτη καυτερές πιπεριές τσίλι - Ποιος θα φάει τις περισσότερες και γιατί το τολμάει αυτό Facebook Twitter
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής του Μάντσεστερ υγείας ζητά δημόσια έρευνα

Διεθνή / Η μητέρα τρανς αγοριού που πέθανε σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ ζητά δημόσια έρευνα

Έρευνα διαπίστωσε ότι υπήρξαν παραλείψεις πολλών υπηρεσιών πριν από τον θάνατο του 17χρονου Τσάρλι Μίλερς τον Δεκέμβριο του 2020 σε μονάδα ψυχικής υγείας του Μάντσεστερ
NEWSROOM
μεγκαν μαρκλ

Διεθνή / «Heghan 2.0»: Ο νέος υπεύθυνος επικοινωνίας του Χάρι και της Μέγκαν έχει αναλάβει ένα σισύφειο έργο

Το Spotify τούς απέρριψε, έχουν επικριθεί για το ντοκιμαντέρ τους στο Netflix, τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις δεν ανεβαίνουν. Ο Τσάρλι Γκίπσον πρέπει να κάνει το ζευγάρι ξανά συμπαθές.
NEWSROOM