Απεργία την Πρωτομαγιά

Ο ΟΠΕΚ συζητά την αύξηση παραγωγής πετρελαίου

Ο ΟΠΕΚ συζητά την αύξηση παραγωγής πετρελαίου Facebook Twitter
EPA
0

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία θα συζητήσουν το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου από χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, με αυτόν τον τρόπο θα «χαλαρώσουν» οι αυστηροί περιορισμοί στην παραγωγή που έχουν επιβληθεί τους τελευταίους 17 μήνες. 

Μια αύξηση κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα θα διαμορφώσει το ποσοστό συμμόρφωσης με τις παγκόσμιες μειώσεις παραγωγής στο 100% από το 152%.

Βασικό ρόλο στις αρχικές συνομιλίες στην Αγία Πετρούπολη αυτή την εβδομάδα έχουν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας μαζί με τους εταίρους τους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που ασκούν την προεδρία του ΟΠΕΚ φέτος, δήλωσαν οι πηγές.

Οι υπουργοί χωρών εντός και εκτός του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Βιέννη στις 22-23 Ιουνίου και η τελική απόφαση θα ληφθεί εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ