Συνελήφθη ένας φίλος του δράστη της επίθεσης στο Παρίσι

Συνελήφθη ένας φίλος του δράστη της επίθεσης στο Παρίσι Facebook Twitter
0

Η αστυνομία συνέλαβε και ανέκρινε σήμερα έναν φίλο του δράστη της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στο Παρίσι, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Η σύλληψη έγινε στο Στρασβούργο, στα ανατολικά της Γαλλίας, ενώ ο συλληφθείς έχει γεννηθεί το 1997. Την ίδια χρονιά είχε γεννηθεί και ο δράστης.

Υπενθυμίζεται πως ένας ένοπλος με μαχαίρι σκότωσε έναν περαστικό το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι και τραυμάτισε άλλους τέσσερις. Ο δράστης φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», επιτέθηκε εναντίον περαστικών και στη συνέχεια έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης είχε καταγωγή από την Τσετσενία.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq. Δεν παρέθεσε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό αυτόν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος οικοδεσπότης στο πρώτο garden party του Μπάκιγχαμ με 8.000 καλεσμένους

Ευδιάθετος ο βασιλιάς Κάρολος υποδέχθηκε στους κήπους του Μπάκιγχαμ 8.000 καλεσμένους για το πρώτο garden party της χρονιάς - Ποια μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν έδωσαν το «παρών»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το σχέδιο δολοφονίας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλων Ουκρανών αξιωματούχων

Διεθνή / «Μικρό πουλί»: Πώς προδόθηκε το σχέδιο δολοφονίας του επικεφαλής των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών και του Ζελένσκι

Το τηλεφώνημα της ρωσικής FSB - Οι στρατολογημένοι Ουκρανοί - Η αμοιβή των πρακτόρων εφ' όσον πετύχαιναν να δολοφονηθούν ανώτατοι Ουκρανοί αξιωματούχοι πριν το Πάσχα
NEWSROOM