«Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

«Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως» Facebook Twitter
0

Νέα αναζωπύρωση της έντασης στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής σήμερα, του διοικητή της Χαμάς Αχμέντ Jabari.

«Η δολοφονία αυτή άνοιξε τις πύλες της κολάσεως», διεμήνυσε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, που ορκίστηκε να συνεχίσει στο δρόμο της αντίστασης, κάνοντας λόγο για ανοιχτό, πλέον, πόλεμο.

Τα τζαμιά σε όλη τη Γάζα, γέμισαν -όπως μεταδίδει το rt -με πενθούντες Παλαιστίνιους οι οποίοι υποσχέθηκαν εκδίκηση ενώ κορυφαίοι αξιωματούχοι της Χαμάς τόνισαν ότι η αντίσταση περιλαμβάνει πλέον επιθέσεις αυτοκτονίας αλλά και επιθέσεις σε ισραηλινές πόλεις.   

Σύμφωνα με πηγές του αμερικανικού Πενταγώνου, η Ουάσιγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Γάζα. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Στεκόμαστε στο δικαίωμά των ισραηλινών συμμάχων μας να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην τρομοκρατία», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Stephen Warren

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι εκτός του Jabari,- ο οποίος ήταν ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς που δολοφονείται από το 2008-από την επίθεση αυτή σε αυτοκίνητο έχασαν επίσης τη ζωή τους 9 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί.

Ο Ισραηλινός Στρατός χαρακτήρισε τον Jabari ως έναν "άνθρωπο με πολύ αίμα στα χέρια του».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ