Σερβία: Ο ακροδεξιός πολιτικός Β. Σέσελι ποδοπάτησε την κροατική σημαία ενώπιον βουλευτών της Κροατίας

Σερβία: Ο ακροδεξιός πολιτικός Β. Σέσελι ποδοπάτησε την κροατική σημαία ενώπιον βουλευτών της Κροατίας Facebook Twitter
0

Κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Κροατία με επικεφαλής τον πρόεδρο της Βουλής Γκόραν Γιαντρόκοβιτς διέκοψε την επίσκεψη στην Σερβία μετά από επεισόδιο που προκάλεσε ο ακραίος εθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι.

Την στιγμή που οι Κροάτες κοινοβουλευτικοί είχαν ολοκληρώσει την επίσκεψη στο σερβικό κοινοβούλιο και αποχωρούσαν εμφανίστηκε ο Σέρβος βουλευτής Β. Σέσελι και άρχισε να απευθύνει χυδαίες ύβρεις κατά των Κροατών βουλευτών.

Παράλληλα ο Σέσελι ξήλωσε την κροατική σημαία από τον ιστό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του κοινοβουλίου και προσπάθησε να την σχίσει, αφού δεν τα κατάφερε την πέταξε στο πάτωμα και άρχισε να την πατάει και να σκουπίζει τα παπούτσια του.

Με την παρέμβαση της ασφάλειας του κοινοβουλίου διακόπηκε το παραλήρημα του Σέσελι ωστόσο οι Κροάτες βουλευτές αποφάσισαν να διακόψουν την επίσκεψη στη Σερβία και να μην συναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς όπως είχε προγραμματιστεί.

Η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπέρναμπιτς καταδίκασε την συμπεριφορά του Σέσελι επισημαίνοντας ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν την εικόνα της χώρας.

Ο ακραίος εθνικιστής Βόισλαβ Σέσελι πρόσφατα καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σε κάθειρξη δέκα ετών για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας την περίοδο 1991-95.

Η ποινή του καλύφθηκε από το χρόνο προφυλάκισης που διήρκησε 12 χρόνια και δεν χρειάστηκε να οδηγηθεί στις φυλακές. Ο ακροδεξιός πολιτικός, πρωτοδίκως, το 2ο16, είχε αθωωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM