Πούτιν: Η Άνγκελα μου στέλνει περιστασιακά μπίρες

Πούτιν: Η Άνγκελα μου στέλνει περιστασιακά μπίρες Facebook Twitter
EPA
0

Οι λάτρεις της μπίρας σε όλο τον κόσμο εκτιμούν τα γερμανικά είδη και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν δεν αποτελεί εξαίρεση.


Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο ίδιος, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ του στέλνει, περιστασιακά μπουκάλια pilsner μπίρας που παράγεται στη Σαξονία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt».


«Κατά διαστήματα η Άνγκελα μού στέλνει μερικά μπουκάλια Radeberger» δηλώνει ο Ρώσος ηγέτης στο ντοκιμαντέρ «Putin» της VGTRK (Πανρωσικής Κρατικής Εταιρείας Τηλεοπτικών και Ραδιοφωνικών Μεταδόσεων) αναφερόμενος στη Γερμανίδα καγκελάριο με το μικρό της όνομα.


Ο Πούτιν που υπηρέτησε ως μυστικός πράκτορας της KGB στη Δρέσδη, τη δεκαετία του 1980 έμαθε εκεί, να εκτιμά την τοπική μπίρα.


Το νέο δίωρο ντοκιμαντέρ για τον Ρώσο ηγέτη προβλήθηκε μία εβδομάδα πριν από τις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Πρόκειται για μία παραγωγή του δημοσιογράφου Αντρέι Κοντρασόφ, που είναι εκπρόσωπος της εκστρατείας του Ρώσου προέδρου.


Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με αρκετούς συμμάχους του ρωσικού ηγέτη, μεταξύ των οποίων ο πρώην Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και ο φίλος του από τα παιδικά χρόνια, τσελίστας Σεργκέι Ρολντούγκιν.


«Ακόμη και με μια γουλιά καλής μπίρας στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας, η Ρωσία δεν είναι εύκολη υπόθεση», λέει ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ.


«Πάντα έλεγα ότι υπάρχουν δύο δουλειές που δεν θα ήθελα ποτέ να αναλάβω. Η πρώτη είναι το αξίωμα του Πάπα και η άλλη η θέση του Ρώσου Προέδρου. Η ανάγκη διατήρησης αυτής της τεράστιας χώρας ενωμένης είναι σίγουρα το πιο δύσκολο πράγμα που μπορούμε να φανταστούμε στην πολιτική», δηλώνει ο Σρέντερ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM