Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη τα Χριστούγεννα Facebook Twitter
0

Το... alert του Στέιτ Ντιπάρμεντ φέρει ημερομηνία 16 Νοεμβρίου 2017 και εφιστά την προσοχή για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη μέσα στα Χριστούγεννα. 

Η ταξιδιωτική οδηγία αναφέρει τα πρόσφατα αιματηρά γεγονότα στη Βαρκελώνη, το Λονδίνο και το Μάντσεστερ καθώς και τη φονική επίθεση με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τον περασμένο Δεκέμβριο και το μακελειό στο νάιτκλαμπ Ρέινα της Κωνσταντινούπολης την παραμονή της Πρωτοχρονιά.

Προειδοποιεί όσους Αμερικανούς πολίτες θελήσουν να ταξιδεύσουν στην Ευρώπη κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων ότι τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το «Ισλαμικό Κράτος» και οπαδοί τους ή ριζοσπαστικοποιημένοι εξτρεμιστές, είναι ικανοί να οργανώσουν επιθέσεις σ' ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Καλεί δε τους τουρίστες να είναι σε επαγρύπνηση το προσεχές διάστημα όταν θα βρίσκονται σε αεροδρόμια, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ρεστοράν, πολυσύχναστα σημεία και τουριστικά αξιοθέατα.

«Οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές, συμπεριλαμβανομένων των πυροβόλων όπλων, των εκρηκτικών, της χρήσης οχημάτων, και αιχμηρών αντικειμένων που χρησιμοποιούνται ως όπλα και είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν από μια επίθεση», αναφέρει η ταξιδιωτική οδηγία.

Με πληροφορίες από State Department 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM