Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν χρήματα για την ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ και απολύθηκε

Χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν χρήματα για την ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ και απολύθηκε Facebook Twitter
7

71.000 δολάρια έχουν ήδη μαζευτεί σε crowdfunding πλατφόρμα για την ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ και έπειτα απολύθηκε.

Η Juli Briskman έγινε διάσημη πριν από μερικές μέρες στα social media λόγω μιας φωτογραφίας που την δείχνει να κάνει τη γνωστή χειρονομία ενώ η αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού προέδρου περνά από δίπλα της.

Έκτοτε δεκάδες χρήστες- πολέμιοι του Τραμπ έχουν αναπαράγει την φωτογραφία με το hashtag #Her2020 και την συγχαίρουν για την πράξη της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά το θόρυβο που προκλήθηκε, η ίδια σχολίασε πως δεν μετανιώνει για τη χειρονομία, αποκαλύπτοντας, ωστόσο, πως η φωτογραφία έγινε αιτία να απολυθεί από τη δουλειά της, καθώς η εταιρία όπου δούλευε δεν χάρηκε καθόλου με όλο αυτό το περιστατικό.

Μόλις τα νέα για την απόλυσή της έγιναν γνωστά, ένας πολίτης, ο Rob Mello, έστησε μία σελίδα στην crowdfunding πλατφόρμα GoFundMe έχοντας ως στόχο τη συγκέντρωση 100.000 δολαρίων για την υποστήριξη της 50χρονης γυναίκας που είναι μητέρα δύο παιδιών. «Αποτελεί έμπνευση για όλους εμάς», δήλωσε ο ίδιος, ενώ ο τίτλος της σελίδας γράφει: «Σ' ευχαριστούμε Juli Briskman».

Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι έχουν προσφέρει χρήματα στη σελίδα, με το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί να ανέχεται στα 71.567 δολάρια. Αν, μάλιστα, ο στόχος των 100 χιλιάδων επιτευχθεί, τότε η Briskman ίσως δεν χρειαστεί να μπει στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας για πολύ καιρό.

Διεθνή
7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

4 σχόλια
Ότι και να λέμε, ο πολύς ο κόσμος (η πλειοψηφία δηλαδή) έχει ισχυρή την αίσθηση του δικαίου. Γι'αυτό και η κυρία αυτή επιβραβεύεται (σχεδόν 75.000$ μέχρι τώρα και ανεβαίνει) για κάτι που στο κάτω κάτω ήθελαν να κάνουν εκατομμύρια στον κόσμο. Αν κάποιος κάνει όμως κωλοδάχτυλο σε έναν άστεγο, μάλλον 75 σφαλιάρες και βρισιές θα εισπράξει (επί τόπου).Εύγε! Σειρά έχουν οι Μέρκελ, Πούτιν, Μέι κ.λ.π.
Είναι δυνατόν στις ΗΠΑ να σε απολύσουν από την δουλειά σου για αυτό τον λόγο ; Εννοώ κυριολεκτικά και όχι να βρεθεί άλλος λόγος για να τον επικαλεσθεί επίσημα ο εργοδότης σαν αιτία απόλυσης.Μου φαίνεται απίθανο και αν έγινε πράγματι, δεν μπορεί ο εργαζόμενος να προσφύγει στην Δικαιοσύνη και να ακυρωθεί η απόλυση ;Όποιος ξέρει τι ισχύει νομικά, ας ενημερώσει.
Για το δικό μου λές; Που είναι το άσχετο; Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε μια πράξη που έγινε στην ιδιωτική ζωή κάποιου, ανέβηκε στα social media και είχε αντίκτυπο στο να χάσει την δουλειά του. Ειδικά στην περίπτωση της ποδηλάτισσας έχουμε λεκτική επίθεση εναντίων του προέδρου κάτι που απαγορεύεται (έπρεπε να πάει φυλακή). Παρόλα αυτά στην μία περίπτωση οι αντιδρώντες φωνάζουν υπέρ της απόλυσης (γήπεδο) επειδή το θύμα της επίθεσης ανοίκει σε "ευαίσθητη κοινωνική ομάδα" (παραβλέποντας πολύ βολικά την υπόλοιπη βία που κυριαρχεί στα γήπεδα) και στην δεύτερη περίπτωση επειδή το θύμα είναι ο αντιπαθής πρόεδρος σας ενοχλεί η απόλυση. Πές μου φίλτατε σε ποιό σημείο δεν υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά;
Θίχτηκε ο Τραμπ, και εξαιτίας του την απέλυσαν.Κάτι τέτοιο γίνεται και με διάφορες κοινωνικές ομάδες. Θίγεται π.χ. ένας ομοφυλόφιλος από μια κίνηση ή ένα δημοσίευμα; Κάκος χαμός και ατελείωτος πόλεμος στον κακό ομοφυλοφοβικό.Ξέρω, δεν μπορεί να συγκριθεί ο Τραμπ με μια ομάδα ανθρώπων όπως οι ομοφυλόφιλοι, αλλά κάπως έτσι ξεκινάνε Ένα... αθωο κωλοδάχτυλο μπορεί να στερήσει πολλά σε αυτον που το έκανε.
Ακριβώς αυτό φίλτατε. Απολύεται κάποιος επειδή πέταγε μπανάνες σε παίκτες στο γήπεδο; Ζητωκραυγάζουμε όλοι. Έκανε χειρονομίες στον Ντόναλντ ή σε κάθε άλλο ιδεολογικό μας αντίπαλο; Ξαφνικά θυμόμαστε ότι υπάρχει διαχωρισμός ιδιωτικής ζωής και εργασιακής σχέσης. Ότι μας βολεύει και συμφέρει.
Προφανώς το να πετάς μπανάνες σε έναν μαύρο είναι ρατσιστικό και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να περνάει στο ντουκου. Μην μπερδευόμαστε. Αλλά ας μην έχουμε και double standards. Με το ένα χαιρόμαστε με το άλλο γκρινιάζουμε.