Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
24.09.2018
Σφαγιάσαν την απομονωμένη και ανέγγιχτη από τον πολιτισμό φυλή του...
ΔΙΕΘΝΗ

Σφαγιάσαν την απομονωμένη και ανέγγιχτη από τον πολιτισμό φυλή του Αμαζονίου

Σφαγιάσαν την απομονωμένη και ανέγγιχτη από τον πολιτισμό φυλή του Αμαζονίου

 

 

Τα μέλη της απομονωμένης φυλής που ποτέ δεν είχαν έρθει σε επαφή με τον σύγχρονο κόσμο και άλλους ανθρώπους ζούσαν κατά μήκος του ποταμού σε απομακρυσμένο τμήμα του Αμαζονίου. Η ανακάλυψη της ύπαρξής τους είχε προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον σε μελετητές, αλλά φαίνεται πως υπήρξε μια πολύ άσχημη εξέλιξη.

 

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σφαγή των περίπου 10 μελών της φυλής, καθώς τελευταία στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι απειλές για τις αυτόχθονες ομάδες αυξάνονται στη χώρα.

 

Η βραζιλιάνικη υπηρεσία για τις αυτόχθονες υποθέσεις, Funai, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε καταγγελία στο γραφείο του εισαγγελέα στην πολιτεία του Αμαζονίου, καθώς υπάρχουν στοιχεία πως οι μεταλλωρύχοι πήγαν σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία και μάρτυρες αναφέρουν ότι καυχήθηκαν για τις δολοφονίες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως περιέγραψαν με λεπτομέρεια ότι τεμάχισαν τα σώματά των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι και πως μαζί τους είχαν και τρόπαια. Σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα ανάμεσα στα δολοφονηθέντα μέλη ήταν γυναίκες και παιδιά.

 

 

 

 

Οι δολοφονίες έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα. Το γραφείο υποθέσεων για τους αυτόχθονες διεξήγαγε κάποιες αρχικές καταθέσεις στην πόλη και στη συνέχεια ανέθεσε την υπόθεση στην αστυνομία.

 

Ο αρμόδιος για την υπόθεση εισαγγελέας, ο Pablo Luz de Beltrand, επιβεβαίωσε ότι είχε ξεκινήσει έρευνα, αλλά δήλωσε ότι δεν μπορούσε να συζητήσει τις λεπτομέρειες της υπόθεσης ενώ ήταν σε εξέλιξη. Είπε ότι το επεισόδιο φέρεται να συνέβη στην κοιλάδα Javari, στη μακρινή δύση και πως τα στοιχεία είναι σημαντικά.

 

«Ερευνούμε, αλλά τα εδάφη είναι μεγάλα και η πρόσβαση είναι περιορισμένη», δήλωσε ο εισαγγελέας ο οποίος πρόσθεσε πως απαιτείται η συνεργασία πολλών φορέων για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

 

Η Survival International, μια παγκόσμια ομάδα για τα δικαιώματα των ιθαγενών προειδοποίησε ότι, δεδομένου του μικρού μεγέθους των φυλών του Αμαζονίου, αυτό το τελευταίο επεισόδιο θα μπορούσε να σημαίνει ότι ένα σημαντικό ποσοστό αυτών ταν ανέγγιχτων φυλών χάθηκε για πάντα και κάνουν λόγο ακόμη και για γενοκτονία.

 

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς καλούν την κυβέρνηση να λάβει αυστηρά μέτρα για την προστασία των φυλών και την επικρίνουν καθώς το τελευταίο χρόνο διέκοψε σημαντικές χρηματοδοτήσεις και προγράμματα δράσεων με στόχο τη διαφύλαξη των φυλών. Tην ίδια ώρα κατηγορούν την κυβέρνηση για ασύδοτη παραχώρηση των παρθένων δασών  με στόχο την εμπορική εκμετάλλευση και σημειώνουν πως εκτός από την οικολογική προσέγγιση στην πολιτική αυτή υπάρχει και η ανθρωπιστική.

 

Με πληροφορίες από New York Times

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
15 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 12 Επόμενα
Πολύ λυπηρή είδηση. Με στενοχώρησε πολύ.
Τι τους έφταιξαν; Ποιόν ενοχλούσαν;
Είναι αυτές οι στιγμές που ντρέπομαι να λέγομαι άνθρωπος.

..«χαλάστηκα» πολύ!...
avatar keep calm 11.9.2017 | 20:16
Σε λίγα χρόνια από τώρα, ο......πολιτισμενος''άνθρωπος''δεν θα αφήσει κανένα''άγριο''.
avatar ΚώσταςX 11.9.2017 | 21:36
ΣΑ ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!
Zaphod Beeblebrox Zaphod Beeblebrox 11.9.2017 | 22:19
Δεν ξέρω γιατί. Συμβαίνουν τόσα πολλά άσχημα στον κόσμο, αλλά αυτό είναι πραγματικά ότι πιο λυπηρό έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.
Roy Batty Roy Batty 11.9.2017 | 23:31
Αλίμονο! Ποιος μπορεί να τους γλυτώσει;
Lumidy Lumidy 12.9.2017 | 00:01
Όποιος στέκεται εμπόδιο στην εγκληματική αποψίλωση του Αμαζονίου σφαγιάζεται...
annibas annibas 12.9.2017 | 00:03
Ο λευκός άνθρωπος

https://www.youtube.com/watch?v=GrZr1wuGVsQ
avatar giorgos1234 12.9.2017 | 01:27
Είναι γνωστή η διαμάχη μεταξύ ιθαγενών και μεταλλωρύχων στον Αμαζόνιο και ιδίως στο κομμάτι της Βραζιλίας (στο Περού αρνήθηκαν την εκμετάλλευση του). Επειδή οι μεταλλωρύχοι αποτελούν το πιο σκληροτράχηλο δυναμικό τους χρησιμοποιούν ως τραμπούκους για να εκδιώξουν και να σκοτώσουν τους ιθαγενείς.
Εδώ και 40 χρόνια έχουν αποψιλώσει οι εταιρείες-γιγαντες, το 1/3 του δάσους του Αμαζονίου, εκτός από μεταλλεύματα (χρυσός, χαλκός σίδηρος) και ξυλεία καλλιεργούν και μεταλλαγμένη σόγια.
Ας όψεται όμως στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης.
avatar xristosd 12.9.2017 | 08:10
Αναπτυξη...
Γιατί θλίβεστε κάποιοι. Δεν μπορεί μςρικοί άηρικι να αποτελέσουν εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη. Δε θα γίνουμε Ελλάδα...
Προηγούμενα 12 Επόμενα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ