«Μου έφυγε η καταπακτή από τα χέρια και την χτύπησε» - Ο Δανός εφευρέτης αρνείται ότι δολοφόνησε τη Σουηδή δημοσιογράφο

«Μου έφυγε η καταπακτή από τα χέρια και την χτύπησε» - Ο Δανός εφευρέτης αρνείται ότι δολοφόνησε τη Σουηδή δημοσιογράφο Facebook Twitter
O Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν αρνείται τις κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας στην υπόθεση της 30χρονης δημοσιογράφου Κιμ Βαλ.
0

Η εκδοχή του Δανού εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν για τον φόνο της 30χρονης Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, το ακέφαλο πτώμα της οποίας εντοπίστηκε να επιπλέει τον περασμένο μήνα στα νερά της Κοπενγχάγης, ακούστηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας σε δικαστήριο της δανέζικης πρωτεύουσας.

Ο 46χρονος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία, υποστήριξε ότι η νεαρή δημοσιογράφος σκοτώθηκε όταν έπεσε επάνω της μία βαριά καταπακτή.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μάντσεν, «είχα βγει από το υποβρύχιο και κρατούσα την καταπακτή για να με ακολουθήσει η Κιμ και τότε το υποβρύχιο "χτυπήθηκε" από το κύμα που προκάλεσε σκάφος με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου και να μου φύγει η καταπακτή από τα χέρια».

«Ήταν ένα τραγικό ατύχημα, μία τραγωδία, κανένας γιατρός δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι» είπε στο δικαστήριο. «Η Κιμ είχε τραυματιστεί σοβαρά. Υπήρχε μια λίμνη αίματος εκεί που έπεσε. Έπιασα τον λαιμό της αλλά δεν είχε σφυγμό».

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μετά το ατύχημα είχε τάσεις αυτοκτονίας. Πρόσθεσε ότι ήθελε να την θάψει στη θάλασσα, να προσδέσει ένα μεταλλικό αντικείμενο γύρω από τη μέση της ώστε η σορός της να βουλιάξει και στη συνέχεια να βυθίσει και το αυτοσχέδιο υποβρύχιό του, με τον ίδιο μέσα.

«Στην κατάσταση που βρισκόμουν, θεώρησα ότι ήταν το σωστό», ανέφερε. «Δεν ήθελα ένα πτώμα στο υποβρύχιο μου. Έδεσα ένα σχοινί στο πόδι της και την τράβηξα έξω. Πίστευα ότι ένα ταιριαστό τέλος για τον Πήτερ Μάντσεν θα ήταν μέσα στον Ναυτίλο. Αποφάσισα ότι δεν ήθελα να συνεχίσω να ζω».

Μολαταύτα, ο Δανός εφευρέτης δεν έδωσε καμία εξήγηση ως προς το γιατί η νεαρή δημοσιογράφος, η οποία είχε συναντηθεί μαζί του για να κάνει ένα θέμα για το αυτοσχέδιο υποβρύχιο, βρέθηκε ακρωτηριασμένη και με αρκετές μαχαιριές, τονίζοντας πως όταν την έριξε στο νερό ήταν "ολόκληρη". Ερωτηθείς σχετικά με το αν διέθετε πριόνι στο υποβρύχιο απάντησε καταφατικά, εξηγώντας, όμως, ότι την ημέρα εκείνη ήταν μόνο οι δυο τους στο υποβρύχιο.

Στο δικαστήριο ακούστηκαν, επίσης, καταθέσεις για τις προτιμήσεις του Μάντσεν γύρω από τη βίαιη πορνογραφία και το σαδομαζοχιστικό σεξ, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών πως είχε κάνει σεξ με αρκετές γυναίκες μέσα στο υποβρύχιο.

Σύμφωνα με τις αρχές, εντοπίστηκαν ίχνη αίματος και DNA της Βαλ μέσα στο υποβρύχιο. Επίσης, ένα ζευγάρι γυναικεία εσώρουχα βρέθηκαν μέσα στο μηχανοστάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή, ο Mαντσεν είχε ισχυριστεί ότι άφησε τη Σουηδή δημοσιογράφο στη στεριά μόλις τελείωσε η συνέντευξη, αλλά 24 ώρες αργότερα δήλωσε ότι είχε πεθάνει σε ατύχημα.

Μετά από όσα ακούστηκαν στην αίθουσα, το δικαστήριο έκρινε ότι ο ισχυρισμός του περί ατυχήματος δεν ευσταθεί και μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεων.

Ο Μάντσεν θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο στις 3 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από Guardian και New York Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ