Καύσωνας στην Ευρώπη-Προειδοποιήσεις για την υγεία

Καύσωνας στην Ευρώπη-Προειδοποιήσεις για την υγεία Facebook Twitter
0

Τμήματα της Ευρώπης καταγράφουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας δεκαετίας καθώς το θερμόμετρο αγγίζει σε πολλά σημεία τους 42 βαθμούς Κελσίου.

 

Σε πολλές χώρες έχουν εκδοθεί προειδοποιήσεις για την υγεία.

 

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ιταλία έχουν προκαλέσει δασικές πυρκαγιές ενώ το υπουργείο Υγείας έχει κηρύξει συναγερμό για καύσωνα σε δεκάδες πόλεις και κωμοπόλεις.

Εξαιτίας του καύσωνα, ορισμένες περιοχές αντιμετωπίζουν την απειλή σοβαρής ξηρασίας.

 

Προειδοποιήσεις για την υγεία έχουν εκδοθεί σε τμήματα της Ευρώπης όπου οι θερμοκρασίες έχουν φθάσει σε εν δυνάμει επικίνδυνα επίπεδα.

 

Η Ιταλία καταγράφει αυτή τη στιγμή θερμοκρασίες κατά 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τον μέσο όρο γι' αυτή την εποχή του χρόνου.

 

Στη Σικελία αυτή την εβδομάδα ο υδράργυρος ανέβηκε στους 42 βαθμούς Κελσίου καθώς θερμές αέριες μάζες από την Αφρική κινούνται μέσω της Μεσογείου.

 

Σε πόλεις σ' όλη τη νότια Ευρώπη, τουρίστες και ντόπιοι προσπαθούν να δροσιστούν σε δημόσια συντριβάνια και περπατούν στους δρόμους κρατώντας ομπρέλες για να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο.

 

Σύμφωνα με την υπηρεσία Meteoalarm, υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε τμήματα της κεντρικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια.

 

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, ενώ προειδοποιήσεις για την υγεία έχουν εκδοθεί σε 26 ευρωπαϊκές πόλεις.

 

Πηγή: BBC. απε/μπε

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM