Το πρωί της 5ης Μαΐου, το αστυνομικό τμήμα του Galveston στο Τέξας δέχτηκε κλήση για ένα περίεργο περιστατικό στον ουρανοξύστη της Αμερικανικής Εθνικής Ασφαλιστικής Εταιρείας (Αmerican National Insurance Company).

 

Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα τρομακτικό θέαμα: σχεδόν 400 πουλιά συγκρούστηκαν με το κτίριο τη νύχτα και όλα εκτός από τρία ήταν νεκρά. Μετά το περιστατικό αυτό, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου αποφάσισαν να κλείσουν τα εξωτερικά φώτα της κατασκευής για το υπόλοιπο της μεταναστευτικής περιόδου.

 

Οι θύελλες σάρωσαν την περιοχή τη νύχτα της 4ης Μαΐου και ο καιρός μπορεί ώθησε τα πουλιά να αναζητήσουν καταφύγιο, θέτοντάς τα σε μια θανάσιμη πορεία σύγκρουσης με τον ουρανοξύστη, ο οποίος φωτίζεται τη νύχτα. Η αντανάκλαση των εξωτερικών φώτων στα παράθυρα αποπροσανατόλισε τα πουλιά τα οποία πετούσαν σε σμήνος και μαζικά συγκρούστηκαν στην πρόσοψη.

 

 

 

Οι αρχές εντόπισαν 25 διαφορετικά είδη μεταξύ των νεκρών πουλιών,  ενώ ο φορέας διατήρησης άγριας ζωής The Audubon Society σημειώνει ότι η εαρινή μεταναστευτική περίοδος για τα πτηνά βρίσκεται σε εξέλιξη και ότι η περιοχή αποτελεί συχνό σημείο στάσης για όσα ταξιδεύουν προς το βορρά.

 

Το περιστατικό αυτό είναι ασυνήθιστο λόγω του μεγάλου αριθμού των πουλιών που εμπλέκονται, σύμφωνα με τον Josh Henderson, τον επιβλέποντα του ελέγχου ζώων του Galveston. Τα νεκρά πτηνά θα αποσταλούν στο Πανεπιστήμιο Texas A & M και στο Μουσείο Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, ενώ τα τρία που επέζησαν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φροντίδας Άγριας Ζωής του Τέξας στο Χιούστον.

 

Ο Bruce LePard, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της American National Insurance Company, σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του κτιρίου που υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό. «Θα κάνουμε το κτίριο λιγότερο ελκυστικό για τα μεταναστευτικά πουλιά και θα κλείσουμε τα φώτα για το υπόλοιπο της μεταναστευτικής περιόδου» είπε και πρόσθεσε πως η εταιρεία σκοπεύει να αναλάβει περαιτέρω δράση στην ευαισθητοποίηση ασφαλούς διαβίωσης των πτηνών στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr