Ο Μπερλουσκόνι αγκαλιάζει, φιλά και ταΐζει αρνάκια σε καμπάνια υπέρ της χορτοφαγίας ενόψει του Πάσχα

Ο Μπερλουσκόνι αγκαλιάζει, φιλά και ταΐζει αρνάκια σε καμπάνια υπέρ της χορτοφαγίας ενόψει του Πάσχα Facebook Twitter
1

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχει εξοργίζει την τοπική βιομηχανία κρέατος με την απόφασή του να συμμετάσχει σε μια καμπάνια χορτοφάγων και να «υιοθετήσει» πέντε αρνάκια, που επρόκειτο να σφαγιαστούν ενόψει του Πάσχα. 

Το βίντεο της ιταλικής Λίγκας για την υπεράσπιση των ζώων και του περιβάλλοντος που δείχνει το Μπερλουσκόνι να αγκαλιάζει, να φιλά και να ταΐζει τα αρνάκια με ένα μπιμπερό, μετρά εκατοντάδες views και κοινοποιήσεις στα social media, ενώ αναπαράχθηκε και από μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο 80χρονος Μπερλουσκόνι κάθεται στο γρασίδι της βίλας του στο Arcore μπροστά από μία ταμπέλα που γράφει «Υπερασπίσου τη ζωή, επίλεξε ένα χορτοφαγικό Πάσχα», ενώ ταυτόχρονα περνά ως μήνυμα προς τους τηλεθεατές το εξής: «Γίνε σαν αυτόν. Έσωσε πέντε αρνάκια από την σφαγή του Πάσχα». 

Ο Μπερλουσκόνι αγκαλιάζει, φιλά και ταΐζει αρνάκια σε καμπάνια υπέρ της χορτοφαγίας ενόψει του Πάσχα Facebook Twitter
Στο πλευρό του βρίσκεται η σύντροφός του Francesca Pascale αλλά και η ιταλίδα βουλευτής Michela Brambilla.

Οι Ιταλοί τρώνε παραδοσιακά αρνί ή κατσίκι την Κυριακή του Πάσχα αλλά η κατανάλωση έχει μειωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης και της αυξανόμενης επιρροής και επιτυχίας που έχουν τέτοιου είδους καμπάνιες που πραγματοποιούν οι χορτοφάγοι. 

Το λόμπι των Ιταλών χασάπηδων επιτέθηκε στον Μπερλουσκόνι, ζητώντας από τους διαφημιστές να αποσύρουν το βίντεο και να απαγορεύσουν την προβολή της καμπάνιας στην τηλεόραση και τα έντυπα. «Είναι απίστευτο πως παρόλο που είναι επιχειρηματίας συμβάλλει την καταστροφή της βιομηχανίας του κρέατος για να πάρει τις ψήφους όσως αγαπούν τα ζώα», υποστηρίζουν οι επικριτές του. 

Από πέρυσι ακόμη, πολλές εφημερίδες είχαν αναφέρει πως ο Μπερλουσκόνι έχει γίνει χορτοφάγος. Ο ίδιος σχολίασε τα δημοσιεύματα λέγοντας πως ουδέποτε έκανε κάποια τέτοια δήλωση ούτε σε ιδιωτικό επίπεδο ούτε δημοσίως, χωρίς να επιβεβαιώσει αλλά ούτε και να διαψεύσει τα λεγόμενα. 

Δείτε το βίντεο:  

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ