Στους 13 ανέρχονται οι κατηγορούμενοι για τη βάναυση επίθεση ενάντια σ' έναν 17χρονο Κούρδο στο Λονδίνο

Στους 13 ανέρχονται οι κατηγορούμενοι για τη βάναυση επίθεση ενάντια σ' έναν 17χρονο Κούρδο στο Λονδίνο Facebook Twitter
3

Tnν προσθήκη έξι ατόμων, ηλικίας από 15 έως 22 ετών στον κατάλογο των ατόμων που κατηγορούνται για την «βάναυση» επίθεση ενάντια σε έναν έφηβο αιτούντα άσυλο στο νότιο Λονδίνο, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου (Σκότλαντ Γιαρντ) εκτιμά ότι συνολικά 20 άτομα συμμετείχαν στην επίθεση, ενώ χθες η αστυνομική επιθεωρήτρια Τζέιν Κόριγκον υποστήριξε ότι περίπου 30 άτομα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο 17χρονος Κουρδοϊρανός, που τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ως Ρεκέρ Αχμεντ, δέχτηκε επίθεση από την ομάδα ατόμων, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς περίμενε σε μια στάση λεωφορείου, μαζί με δύο φίλους του κοντά σε μια παμπ στο Κρόιντον.

Η αστυνομία τόνισε ότι οι φερόμενοι δράστες ρώτησαν το θύμα ποια είναι η καταγωγή του και μόλις διαπίστωσαν ότι είναι αιτούντας άσυλο, τον κυνήγησαν και εξαπέλυσαν μια βάναυση επίθεση.

Ο 17χρονος υπέστη κατάγματα στο κρανίο και σοβαρές κακώσεις στο πρόσωπο από την επίθεση, που περιλάμβανε επανειλημμένα χτυπήματα στο κεφάλι. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.

Χθες, Δευτέρα, πέντε άτομα, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο με την κατηγορίες διάπραξης βίαιης επίθεσης.

Σύμφωνα με τις αρχές, οκτώ ακόμη άτομα που κατηγορούνται για την επίθεση, ανάμεσα τους δύο έφηβα αγόρια 15 ετών και 17 ετών και μια 17χρονη, αναμένονταν να οδηγηθούν σήμερα στο δικαστήριο, με την ίδια κατηγορία.

Δύο άνδρες και ένας από τους εφήβους κατηγορούνται επίσης για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα.

«Ένας αριθμός ατόμων εμφανίστηκε για να βοηθήσει το θύμα, που κειτόταν αναίσθητος στο έδαφος», ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας πως οι δράστες έφυγαν κατευθυνόμενοι προς μια παμπ.

Οι δύο φίλοι του θύματος κατάφεραν να διαφύγουν και υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Με ανάρτηση του στο twitter μετά την επίθεση ο τοπικός βουλευτής Γκάβιν Μπάργουελ χαρακτήρισε «αποβράσματα» τους δράστες, ενώ ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δεσμεύτηκε οι δράστες να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Προς τι τόση βεβαιότητα; Δεν μπορούμε να ξέρουμε, ωστόσο το εν λόγω προάστιο δεν συγκαταλέγεται στις περιοχές του Λονδίνου με την υψηλότερη συγκέντρωση ατόμων τουρκικής καταγωγής.Πάντως, σε αυτή τη φρικτή επίθεση: http://www.independent.co.uk/news/uk/crime/arek-jozwik-killing-harlow-hate-crime-post-brexit-racism-eu-referendum-poles-polish-immigrant-police-a7348091.htmlοι νεαροί δράστες ήταν "βέροι" Βρετανοί.
"Daryl Davis, 20, Danyelle Davis, 24, Barry Potts, 20, George Walder, 20, and Jack Walder, 24, all from Croydon, south London, spoke only to confirm their names, dates of birth, and addresses during the short hearing at Croydon Magistrates' Court on Monday afternoon. George Walder was also charged with racially aggravated grievous bodily harm." ...Καθώς θα προχωρά η έρευνα και θα εξετάζονται οι διάφοροι εμπλεκόμενοι θα διαπιστωθούν τα κίνητρα (που, βέβαια, μπορούν να είναι παραπάνω από ένα) των δραστών. Πάντως, κανείς δεν αναφέρει -προς το παρόν τλχ- ότι οι δράστες είναι τουρκικής καταγωγής και, προφανώς τα ονόματα, που παραθέτω παραπάνω, δεν είναι ...τουρκικά (βλ. http://www.dailymail.co.uk/news/article-4378484/Six-charged-Croydon-race-hate-attack.html). Εννοείται πως απ’ την αστυνομία αναζητούνται κι άλλοι (κι όχι μόνο λευκοί, δεν ξέρω αν εμπλέκονται θαμώνες απ' το goat club, το οποίο είναι multiculti).Κριτικάρεις ένα κείμενο, για το ότι (κατά την άποψή σου) δημιουργεί "λάθος εντυπώσεις", αλλά καταλήγεις το σχόλιό σου -άνευ στοιχείων- με το "πιθανότατα είναι Τούρκοι", εσύ δημιουργείς "ορθές εντυπώσεις", νομίζεις;