Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τα κράτη της ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένα να χορηγούν άδειες εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Τα κράτη της ΕΕ δεν είναι υποχρεωμένα να χορηγούν άδειες εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους Facebook Twitter
EPA/DJORDJE SAVIC
1

Τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι υποχρεωμένα να εκδώσουν άδειες εισόδου σε άτομα που κινδυνεύουν με βασανιστήρια ή απάνθρωπη μεταχείριση, όπως έκρινε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκλείοντας ένα πιθανό κανάλι εισόδου για τους πρόσφυγες στην Ένωση.


Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι αντίθετη στην πρόταση του γενικού εισαγγελέα, ο οποίος εισηγήθηκε τον περασμένο μήνα ότι τέτοιου είδους άδειες εισόδου πρέπει να εκδίδονται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.


Η απόφαση του δικαστηρίου αφορά την υπόθεση μιας οικογένειας Σύρων από το Χαλέπι που έκαναν αίτηση για βίζα προκειμένου να διαμείνουν με γνωστούς τους στο Βέλγιο τον Οκτώβριο. Οι βελγικές αρχές αρνήθηκαν τη χορήγηση βίζας, οδηγώντας σε δικαστική διαμάχη.


«Τα κράτη-μέλη δεν είναι υποχρεωμένα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να χορηγήσουν άδεια εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους σε άτομα που θέλουν να εισέλθουν στα εδάφη τους με στόχο να υποβάλουν αίτηση ασύλου, αλλά συνεχίζουν να διατηρούν το δικαίωμα να το πράξουν βάσει της εθνικής τους νομοθεσίας», ανακοίνωσε το δικαστήριο.


Ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου είχε δηλώσει τότε ότι μια απόφαση υπέρ της χορήγησης άδειας εισόδου για ανθρωπιστικούς λόγους θα «άνοιγε διάπλατα τις πύλες» για τους αιτούντες άσυλο.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Γιατί άδικο έχουν. Το κάθε κράτος πρέπει να είναι ανεξάρτητο να περνει τέτοιες αποφάσεις. Σε ένα κόσμο με 7 δίσ. Εκατομμύρια άνθρωπουσ ξέρετε πόσο άτομα θα μπορούσαν να πάρουν την ονομασία του πρόσφυγα. Δυστυχώς, αυτό ακούγεται απανθρωπο αλλά έτσι είναι. Δεν μπορεί κάποιος που εκεί κάτσει στην Τουρκία 3-5 χρόνια μας έρχεται ζητάει άσυλο στην Ευρώπη ενώ είναι ασφαλείς. Και να μην ξεχνάμε τα ευρωπαικα κρατη δεν εχουν συνηθίσει τους Ευρωπαίους μεταναστεσ πρώτα..βλέπετε βρετανια. δεν μπορεί να κανένα δικαστήριο να τουσ πιεζουν να πάρουν και άλλους εκτός Ευρώπης άμα δεν θέλουν η δεν μπορούν