Πιλότος της Saudi Arabian Airlines πάτησε κατά λάθος σήμερα ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης μέσα στο αεροπλάνο του, προκαλώντας φόβο για αεροπειρατεία και την κινητοποίηση μεγάλου αριθμού δυνάμεων ασφαλείας μόλις προσγειώθηκε στη Μανίλα, σε απομονωμένη περιοχή του αερολιμένα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

 

Η αστυνομία και δύναμη ασφαλείας του αεροδρομίου περικύκλωσαν το αεροπλάνο μόλις έφθασε στο διεθνές αεροδρόμιο Νινόι Ακίνο προερχόμενο από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα.

 

Ο πύργος ελέγχου είχε αναφέρει ότι το αεροπλάνο "απειλείτο", εξήγησε εκπρόσωπος της Αρχής πολιτικής αεροπορίας. Στην πραγματικότητα "η κατάσταση είναι φυσιολογική. Ειπώθηκε ότι ο πιλότος πάτησε άθελά του το κουμπί έκτακτης ανάγκης του αεροπλάνου", εξήγησε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Μανίλας Οσκαρ Αλμπαγιάλντε.

 


 

Οι επιβάτες αναγκάστηκαν να μείνουν δύο ώρες μέσα στο αεροπλάνο, πριν οι αρχές επιβεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 

Στη Σαουδική Αραβία, εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρίας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εσφαλμένο συναγερμό. Η κρατική σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε ότι το συμβάν έληξε και ότι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από την πτήση 872.

 

Αρχικά, η Κόνι Μπούνγκαγκ, η εκπρόσωπος του αεροδρομίου της Μανίλας, είχε αναφέρει ότι ο πύργος ελέγχου είχε ειδοποιηθεί πως το αεροπλάνο "απειλείτο" ενώ βρισκόταν 32 χλμ. από τη Μανίλα.

 

"Δώσαμε οδηγίες στον πιλότο να κατευθύνει το αεροσκάφος σε απομονωμένη περιοχή", του αεροδρομίου, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του αερολιμένα Εντμουντ Μόνρεαλ. "Ευτυχώς, κατά την προσγείωση, το πλήρωμα είπε ότι έγινε λάθος. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορούμε να ρισκάρουμε με θέματα ασφάλειας. Το κουμπί πατήθηκε από λάθος. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι πατήθηκε δύο φορές".

 

Ο Μόνρεαλ είπε ότι στο αεροπλάνο γίνεται ενδελεχής έρευνα προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός για την αεροπορία στο υπουργείο Μεταφορών Ρομπέρτο Λιμ δήλωσε ότι η αστυνομία εξετάζει γιατί το κουμπί που σημαίνει συναγερμό για αεροπειρατεία πατήθηκε από τον πιλότο και ότι θα εξεταστούν διάφορα πρόσωπα σε σχέση με το περιστατικό.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr