Ρωσία: Νίκη Πούτιν με μεγάλη διαφορά

Ρωσία: Νίκη Πούτιν με μεγάλη διαφορά Facebook Twitter
1

Οι σύμμαχοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια άνετη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις νωρίς σήμερα, αλλά το μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες έδειξε και μια μείωση του ενθουσιασμού για την κυβερνητική ηγεσία, 18 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

 

Η κυβερνώσα Ενωμένη Ρωσία πήρε 51% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, μετά την καταμέτρηση ενός τέταρτου των συνολικών ψήφων.

 

Αυτό θα επιτρέψει στο κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε από τον Πούτιν και επωφελείται από την δημοτικότητά του ώστε να επεκτείνει την κυριαρχία του στην κατώτερη βουλή, ή Ντούμα. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση έξω από εκλογικό κέντρο (exit poll), η Ενωμένη Ρωσία νίκησε με συντριπτική πλειοψηφία.

 

Ο Πούτιν, μιλώντας στο προσωπικό της εκλογικής εκστρατείας της Ενωμένης Ρωσίας λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες χθες βράδυ, είπε ότι η νίκη δείχνει πως οι ψηφοφόροι συνεχίζουν να εμπιστεύονται την ηγεσία παρά την οικονομική επιβράδυνση που έχει χειροτερέψει και από τις κυρώσεις της Δύσης για την Ουκρανία.

 

Οι σύμβουλοι του Πούτιν αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τα αποτελέσματα ως βάση για τη δική του καμπάνια για επανεκλογή το 2018, παρότι ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι θα αποζητήσει την επανεκλογή του.

 

"Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το κόμμα έχει αποκτήσει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα - έχει νικήσει", είπε ο Πούτιν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, όπου μετέβη μαζί με τον σύμμαχό του, πρωθυπουργό και ηγέτη του κόμματος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

 

Αναφερόμενος στην παραπαίουσα οικονομία, η οποία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος τουλάχιστον κατά 0,3%, ο Πούτιν είπε, "Ξέρουμε ότι η ζωή είναι δύσκολη για τους ανθρώπους, υπάρχουν πολλά προβλήματα, πολλά άλυτα προβλήματα. Ωστόσο, έχουμε το αποτέλεσμα αυτό".

 

Τα άλλα κόμματα έμειναν πολύ πίσω.

 

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία από την καταμέτρηση ψήφων, το λαϊκιστικό κόμμα LDPR (Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Ρωσίας) ήρθε δεύτερο με 15,1%, το Κομμουνιστικό Κόμμα ήρθε τρίτο με 14,9%, και το κεντροαριστερό Δίκαιη Ρωσία τέταρτο, με 6,4%.

 

Και τα τρία αυτά κόμματα τείνουν να συμφωνούν με τη Ενωμένη Ρωσία σε ψηφοφορίες σημαντικών θεμάτων στη βουλή, και να αποφεύγουν την άσκηση άμεσης κριτικής στον Πούτιν.

 

Κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, το 2011, η Ενωμένη Ρωσία πήρε 49% των ψήφων.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΥΣΤΡΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ SOCIAL MEDIA

Διεθνή / Η Αυστρία σχεδιάζει απαγόρευση των social media για παιδιά κάτω των 14 ετών

Ο αντικαγκελάριος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί αδρανής τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στα παιδιά, κάνοντας λόγο για εθισμό και προβλήματα υγείας
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΜΠ GOOGLE

Διεθνή / Θύματα του Έπσταϊν μηνύουν την κυβέρνηση Τραμπ και την Google για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων

Οι επιζώντες υποστηρίζουν ότι η αποκάλυψη των προσωπικών τους στοιχείων αποτελεί παραβίαση του ομοσπονδιακού νόμου περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Telegraph: Η Ρωσία στέλνει αλκοολικούς από κέντρα απεξάρτησης στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Σοβαρές καταγγελίες σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για τον τρόπο ενίσχυσης των ρωσικών δυνάμεων, με αναφορές για στρατολόγηση ευάλωτων ατόμων, αποστολή τους στο μέτωπο χωρίς επαρκή εξοπλισμό και κακοποίηση όσων αρνούνται να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM