Χωρικοί και εθελοντές στην Ινδία έσωσαν από βέβαιο πνιγμό μια ταλαιπωρημένη λεοπάρδαλη

Χωρικοί και εθελοντές στην Ινδία έσωσαν από βέβαιο πνιγμό μια ταλαιπωρημένη λεοπάρδαλη Facebook Twitter
0

 

Μετά από μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια, εθελοντές διασώστες ζώων και χωρικοί έσωσαν μια λεοπάρδαλη από βέβαιο πνιγμό καθώς είχε εγκλωβιστεί σε ένα βαθύ πηγάδι στην Ινδία.

Η διάσωση έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες σε χωριό στο τμήμα Junnar της Μαχαράστρα. Εκείνο το πρωί, ένας κάτοικος άκουσε το βρυχηθμό του ταλαιπωρημένου ζώου που είχε πέσει στο πηγάδι βάθους 18 μέτρων και προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατηθεί από κάποια πεσμένα κλαδιά.

Ο αγρότης ήρθε αμέσως σε επαφή με τους υπαλλήλους του δασαρχείου της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους επικοινώνησαν με το φορέα Manikdoh Leopard Rescue Centre. 

"Η τρομοκρατημένη λεοπάρδαλη ήταν στα πρόθυρα του πνιγμού και προσπαθούσε να γαντζωθεί από κάπου για να επιπλεύσει." αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας σχετικά με τη διάσωση.

Το ζώο πιθανότατα έπεσε στο πηγάδι, ενώ κυνηγούσε τη λεία του, η ομάδα προσθέτει. Το σχέδιο σωτηρίας του ζώου περιελάμβανε δύο σκέλη: αρχικά ρίχτηκε μια μικρή ξύλινη πλατφόρμα για να μπορέσει να συγκρατηθεί και στη συνέχεια οι εθελοντές κατέβασαν ένα μεταλλικό κλουβί δεμένο με σχοινιά για να μπορέσει το ζώο να μπει μέσα και να το ανεβάσουν στο έδαφος.

Αν και στην αρχή η λεοπάρδαλη δείχνει φοβισμένη, τελικά πήδηξε μέσα στο κλουβί και οι χωρικοί μπόρεσαν να την απομακρύνουν από το νερό. Το ζώο εξετάστηκε από κτηνιάτρους και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο σε καταφύγιο ενώ οι εθελοντές σημειώνουν το πόσο πολύτιμη υπήρξε η ανταπόκριση και η βοήθεια των ντόπιων που υπό κανονικές συνθήκες ίσως να μην έδιναν καν σημασία στο ζώο καθώς ειδικά τις λεοπαρδάλεις τις θεωρούν ανεπιθύμητες.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM