Μετά από μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια, εθελοντές διασώστες ζώων και χωρικοί έσωσαν μια λεοπάρδαλη από βέβαιο πνιγμό καθώς είχε εγκλωβιστεί σε ένα βαθύ πηγάδι στην Ινδία.

 

Η διάσωση έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες σε χωριό στο τμήμα Junnar της Μαχαράστρα. Εκείνο το πρωί, ένας κάτοικος άκουσε το βρυχηθμό του ταλαιπωρημένου ζώου που είχε πέσει στο πηγάδι βάθους 18 μέτρων και προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατηθεί από κάποια πεσμένα κλαδιά.

 

Ο αγρότης ήρθε αμέσως σε επαφή με τους υπαλλήλους του δασαρχείου της χώρας, οι οποίοι με τη σειρά τους επικοινώνησαν με το φορέα Manikdoh Leopard Rescue Centre. 

 

"Η τρομοκρατημένη λεοπάρδαλη ήταν στα πρόθυρα του πνιγμού και προσπαθούσε να γαντζωθεί από κάπου για να επιπλεύσει." αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας σχετικά με τη διάσωση.

 

Το ζώο πιθανότατα έπεσε στο πηγάδι, ενώ κυνηγούσε τη λεία του, η ομάδα προσθέτει. Το σχέδιο σωτηρίας του ζώου περιελάμβανε δύο σκέλη: αρχικά ρίχτηκε μια μικρή ξύλινη πλατφόρμα για να μπορέσει να συγκρατηθεί και στη συνέχεια οι εθελοντές κατέβασαν ένα μεταλλικό κλουβί δεμένο με σχοινιά για να μπορέσει το ζώο να μπει μέσα και να το ανεβάσουν στο έδαφος.

 

Αν και στην αρχή η λεοπάρδαλη δείχνει φοβισμένη, τελικά πήδηξε μέσα στο κλουβί και οι χωρικοί μπόρεσαν να την απομακρύνουν από το νερό. Το ζώο εξετάστηκε από κτηνιάτρους και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο σε καταφύγιο ενώ οι εθελοντές σημειώνουν το πόσο πολύτιμη υπήρξε η ανταπόκριση και η βοήθεια των ντόπιων που υπό κανονικές συνθήκες ίσως να μην έδιναν καν σημασία στο ζώο καθώς ειδικά τις λεοπαρδάλεις τις θεωρούν ανεπιθύμητες.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr