To αυστραλιανό κοάλα είναι εξυπνότερο από όλα τα άλλα είδη αρκούδας

To αυστραλιανό κοάλα είναι εξυπνότερο από όλα τα άλλα είδη αρκούδας Facebook Twitter
0

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Αυστραλία υποστηρίζει ότι το φημισμένο αυστραλιανό κοάλα, είναι εξυπνότερο συγκρινόμενο με το επίπεδο νοημοσύνης της μέσης αρκούδας. Ο πληθυσμός των κοάλα τείνει να εξαφανιστεί την πολιτεία του Κουίνσλαντ, με τις αρχές να οργανώνουν ειδικές διαβάσεις κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, προκειμένου να προστατέψουν την άγρια ζωή και κυρίως τα κοάλα.

Πραγματοποιώντας την πρώτη μελέτη στον κόσμο, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Griffith University χρησιμοποίησαν νέες τεχνολογίες για την «ιχνηλάτηση» των μετακινήσεων που κάνουν οι αρκούδες μέσα από τα περάσματα και τα τούνελ. Η χρονική διάρκεια της μελέτης ήταν 30 μήνες, μετά από αρχικούς προβληματισμούς ότι ο εξοπλισμός δε θα λειτουργούσε.

«Αναμέναμε ότι θα απαιτούνταν αρκετός χρόνος προκειμένου τα ζώα να εξοικειωθούν και να χρησιμοποιήσουν τα μονοπάτια. Προς μεγάλη έκπληξή μας, τα χρησιμοποιούσαν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων», δήλώνει ο Ντάριλ Τζόουνς καθηγητής στο αναφερόμενο πανεπιστήμιο.


«Μπορούν τα Κοάλα να διδαχτούν νέα πράγματα; Φυσικά και μπορούν. Αυτό είναι το σημείο του ενδιαφέροντος και ήμουν ο πρώτος που το αμφισβητούσα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έξυπνα» δηλώνει ο Τζόουνς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM