To αυστραλιανό κοάλα είναι εξυπνότερο από όλα τα άλλα είδη αρκούδας

To αυστραλιανό κοάλα είναι εξυπνότερο από όλα τα άλλα είδη αρκούδας Facebook Twitter
0

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Αυστραλία υποστηρίζει ότι το φημισμένο αυστραλιανό κοάλα, είναι εξυπνότερο συγκρινόμενο με το επίπεδο νοημοσύνης της μέσης αρκούδας. Ο πληθυσμός των κοάλα τείνει να εξαφανιστεί την πολιτεία του Κουίνσλαντ, με τις αρχές να οργανώνουν ειδικές διαβάσεις κατά μήκος των μεγάλων οδικών αρτηριών, προκειμένου να προστατέψουν την άγρια ζωή και κυρίως τα κοάλα.

Πραγματοποιώντας την πρώτη μελέτη στον κόσμο, ερευνητές από το πανεπιστήμιο Griffith University χρησιμοποίησαν νέες τεχνολογίες για την «ιχνηλάτηση» των μετακινήσεων που κάνουν οι αρκούδες μέσα από τα περάσματα και τα τούνελ. Η χρονική διάρκεια της μελέτης ήταν 30 μήνες, μετά από αρχικούς προβληματισμούς ότι ο εξοπλισμός δε θα λειτουργούσε.

«Αναμέναμε ότι θα απαιτούνταν αρκετός χρόνος προκειμένου τα ζώα να εξοικειωθούν και να χρησιμοποιήσουν τα μονοπάτια. Προς μεγάλη έκπληξή μας, τα χρησιμοποιούσαν μέσα σε χρονικό διάστημα τριών εβδομάδων», δήλώνει ο Ντάριλ Τζόουνς καθηγητής στο αναφερόμενο πανεπιστήμιο.


«Μπορούν τα Κοάλα να διδαχτούν νέα πράγματα; Φυσικά και μπορούν. Αυτό είναι το σημείο του ενδιαφέροντος και ήμουν ο πρώτος που το αμφισβητούσα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι έξυπνα» δηλώνει ο Τζόουνς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ