ΠΟΥ: Το μητρικό γάλα δεν συνδέεται με τη μετάδοση του κορωνοϊού

ΠΟΥ: Το μητρικό γάλα δεν συνδέεται με τη μετάδοση του κορωνοϊού Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Οι νέες μητέρες που έχουν μολυνθεί από την Covid-19 πρέπει να συνεχίσουν να θηλάζουν και να μη χωριστούν από τα μωρά τους, αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σημειώνοντας πως το μητρικό γάλα δεν συνδέεεται με τη μετάδοση του κορωνοϊού και πως τα οφέλη του θηλασμού υπερτερούν των κινδύνων.

Όπως τόνισε ο Γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, ο οργανισμός έχει ερευνήσει διεξοδικά τους κινδύνους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού από τη μαμά στο μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

«Γνωρίζουμε πως τα παιδιά αντιμετωπίζουν σχετικά μικρότερο κίνδυνο Covid-19, όμως είανι επιρρεπή σε πλήθος άλλων ασθενειών που ο θηλασμός εμποδίζει. Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, ο ΠΟΥ συμβουλεύει πως τα οφέλη του θηλασμού υπερτερούν των ενδεχόμενων κινδύνων μετάδοσης του Covid-19» ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας πως «οι μητέρες που υποψιάζονται ή έχει επιβεβαιωθεί πως είναι θετικές στον ιό, πρέπει να ενθαρρύνονται να αρχίσουν ή να συνεχίσουν το θηλασμό και να μην χωριστούν από τα μωρά τους, εκτός αν νιώθουν μεγάλη αδιαθεσία».

«Μέχρι στιγμής, δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε ζωντανό ιό στο μητρικό γάλα», είπε από την πλευρά του ο Άνσου Μπανερτζί, ο επικεφαλής σύμβουλος του Τμήματος Αναπαραγωγικής Υγείας και Έρευνας του ΠΟΥ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Επομένως, ο κίνδυνος της μετάδοσης από τη μητέρα στο παιδί δεν έχει προς το παρόν διαπιστωθεί», τόνισε προσθέτοντας πως μονάχα «ίχνη» του ιού έχουν βρεθεί στο μητρικό γάλα.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και 20 αιώνες συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Άκου την επιστήμη / Θοδωρής Παπαγγελής: «Εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια συναντάμε τη ρευστότητα του φύλου»

Πώς μπορεί ένα έργο δύο χιλιάδων ετών να μιλά τη γλώσσα του σήμερα; Ο Θεόδωρος Παπαγγελής, διακεκριμένος φιλόλογος και ακαδημαϊκός, που δημοσίευσε πρόσφατα μια νέα μετάφραση των «Μεταμορφώσεων» του Οβιδίου, μιλά στον Γιάννη Πανταζόπουλο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Τech & Science / Πιο πειστική κι από τον άνθρωπο: Η τεχνητή νοημοσύνη κερδίζει στα debates – αλλάζει τους όρους στην πολιτική πειθώ

Μελέτη δείχνει ότι τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα όπως το ChatGPT-4 μπορούν να επηρεάζουν πιο αποτελεσματικά από τους ανθρώπους – Κίνδυνοι για εκλογές, παραπληροφόρηση και στοχευμένη χειραγώγηση
LIFO NEWSROOM
Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

Τech & Science / Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης δίνουν μάχη με την ανθρώπινη μνήμη

OpenAI, Google, Meta και Microsoft επενδύουν σε chatbots που θυμούνται όλο και περισσότερα για τους χρήστες τους, ενισχύοντας την εμπειρία αλλά και τα ερωτήματα για την ιδιωτικότητα και την εκμετάλλευση των δεδομένων
LIFO NEWSROOM