Η μεγάλη αλλαγή της Google για τις αναζητήσεις των χρηστών

Η μεγάλη αλλαγή της Google για τις αναζητήσεις των χρηστών Facebook Twitter
0

Η Google ανακοίνωσε πως πρόκειται να προσφέρει στους χρήστες την επιλογή να διαγράφουν αυτόματα το ιστορικό αναζήτησης και τοποθεσίας τους μετά από τρεις μήνες.

Η Google επιτρέπει ήδη στους χρήστες να διαγράψουν με μη αυτόματο τρόπο τα δεδομένα όταν χρησιμοποιούν τα προϊόντα  της όπως το YouTube, τους Χάρτες και την Αναζήτηση.

Τώρα, σε μια προσπάθεια να προσφέρει περισσότερο έλεγχο των προσωπικών δεδομένων, θα προσφέρει τη δυνατότητα αυτόματης διαγραφής μετά από τρεις ή 18 μήνες.

Η Google δήλωσε ότι τα νέα εργαλεία θα εμφανιστούν σε όλους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η μεγάλη αλλαγή της Google για τις αναζητήσεις των χρηστών Facebook Twitter
Πώς θα δείχνουν τα νέα εργαλεία της Google

Η Google έχει δεχθεί πιέσεις για να αντιμετωπίσει τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει. Τον Νοέμβριο, κατηγορήθηκε ότι παρακολούθησε τις τοποθεσίες ακόμα και όταν οι χρήστες είχαν απενεργοποιήσει το ιστορικό τοποθεσίας.

Αλλά, τις προσεχείς εβδομάδες η Google θα προσφέρει την επιλογή να καταργούνται αυτόματα τα δεδομένα μετά το πέρας τριών μηνών.

Δεν θα προσφέρει, ωστόσο, αυτόματη διαγραφή του ιστορικού παρακολούθησης του YouTube ή των φωνητικών εντολών που εκδίδονται μέσω του Home and Assistant.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM