Ποιος λαός είναι περισσότερο «φίλος» της γυμναστικής

Ποιος λαός είναι περισσότερο «φίλος» της γυμναστικής; Facebook Twitter
Πηγή: Pixabay.
0

Οι Ολλανδοί ασκούνται κατά μέσο όρο 12,8 ώρες την εβδομάδα και για το λόγο αυτό κατατάσσονται πρώτοι στη λίστα των 29 χωρών για τον χρόνο που παίρνουν οι πολίτες κάνοντας γυμναστική. 

Τους Ολλανδούς ακολουθούν οι Γερμανοί και οι Ρουμάνοι με περίπου 11 ώρες άσκησης τη βδομάδα σύμφωνα με δημοσκόπηση της IPSOS μεταξύ 22.000 ενηλίκων σε μεγάλες χώρες παγκοσμίως.

Στο άλλο άκρο της κλίμακας βρίσκεται η Βραζιλία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, η Χιλή και η Γαλλία, με λιγότερο από τέσσερις ώρες σωματικής δραστηριότητας κάθε εβδομάδα.

Ένας στους τρεις ανθρώπους στην Ιαπωνία (34%) δήλωσε ότι δεν ασκείται καθόλου, σε σύγκριση με μόνο το 4%των ανθρώπων στην Ολλανδία, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι στο 14%.

Τι «εμποδίζει» τους ανθρώπους από το να γυμναστούν;

Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους (58%) θέλουν να ασχολούνται περισσότερο με αθλήματα στις 29 χώρες που ερευνήθηκαν, με μόνο το 6% να δηλώνει ότι θέλει να ασκείται λιγότερο.

Ο μη διαθέσιμος χρόνος ήταν ο κύριος λόγος που  οι άνθρωποι δήλωσαν ότι ασχολούνται λιγότερο με τον αθλητισμό. Ακολουθεί η έλειψη χρημάτων και έπειτα οι καιρικές συνθήκες (είτε πολύ ζέστη είτε πολύ κρύο).

Η μη ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων - ή ατόμων για να παίξουν - βρισκόταν επίσης στους πέντε κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι δεν ασχολούνται τόσο με τον αθλητισμό όσο θα ήθελαν.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ