ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Ο Τάιγκερ Γουντς έδωσε ταμπόν σε συναθλητή του- «Παρωχημένο και ηλίθιο»

Ο Τάιγκερ Γουντς έδωσε ένα ταμπόν σε συναθλητή του -Τον κατακεραύνωσαν, «παρωχημένο και ηλίθιο» Facebook Twitter
Φωτ.; Cliff Hawkins/Getty Images
0

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Τάιγκερ Γουντς να δώσει στον Τζάστιν Τόμας ένα ταμπόν, καθώς έβγαιναν από την ένατη τρύπα στο τουρνουά Genesis Invitational.

Ο Γουντς προχωρούσε δίπλα δίπλα με τον Τόμας, όταν κάποια στιγμή του έδωσε ένα ταμπόν. Εκείνος γέλασε και το έριξε κάτω. 

Ο Τάιγκερ Γουντς «χρησιμοποίησε τον μισογυνισμό για να προσβάλει»

Το συμβάν, που έγινε στην πρώτη συμμετοχή του Γουντς στο PGA τουρ από τον περασμένο Ιούλιο, δεν πέρασε απαρατήρητο, με την αρθρογράφο της εφημερίδας USA Today, Κρίστιν Μπρέμαν να κατακεραυνώνει τον παίκτη του γκολφ. «Το μήνυμα του Γουντς προς τον Τόμας ήταν προφανές. Είναι η ατάκα που χρησιμοποιούν ανόητα, συχνά ανασφαλή αγόρια εδώ και δεκαετίες: Παίζεις σαν κορίτσι (...) Χρησιμοποίησε τον μισογυνισμό για να προσβάλει τον καλό του φίλο Τόμας».

Η παρουσιάστρια του Sky Sports, Σάρα Στέρκ δήλωσε ότι ήταν «χοντροκομμένο» και «εξαιρετικά απογοητευτικό».  «Ήταν φαινομενικά αστείο. Για μένα ήταν αγορίστικη, ανδροπρεπής συμπεριφορά, δίνοντάς του το ταμπόν ουσιαστικά είπε: "Σε ξεπέρασα, χτυπάς την μπάλα σαν γυναίκα. Αυτό είναι ουσιαστικά το συμπέρασμα του περιστατικού και αυτό για μένα λέει ότι τα θηλυκά, οι γυναίκες, είναι κατώτερα από τους άνδρες».

«Οι γυναίκες δεν πρέπει να παρουσιάζονται ως κατώτερες των ανδρών σε κανένα τομέα της ζωής και σίγουρα σε έναν αθλητικό χώρο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα δικηγόρος Δρ. Αν Ολιβάιρους έγραψε στο Twitter: «Είναι αστείο γιατί τα προϊόντα γυναικείας υγιεινής είναι εμφανώς ευνουχιστικά, οπότε όταν ένας άνδρας αναγκάζει έναν άλλον άνδρα να αγγίξει ένα ταμπόν λέει: “Είμαι καλύτερος άνδρας από εσένα, επειδή, αηδία, σε έκανα να αγγίξεις ένα τυλιγμένο ταμπόν”».

Η δικηγόρος και συγγραφέας, Τζούλι ΝτιΚάριο, έγραψε στο Twitter: «Όλοι οι άντρες νομίζουν ότι αυτό είναι ξεκαρδιστικό, αλλά το αστείο είναι η υποτίμηση των γυναικών. Τόσο παρωχημένο και ηλίθιο».

Με πληροφορίες CNN & Guardian

Αθλητισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ