F1: Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία στο Σότσι- Ο πρώτος οδηγός που φτάνει τις 100 νίκες

Ο Λιούις Χάμιλτον πίνει σαμπάνια Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία στο Σότσι, καθώς κερδίζοντας το ρωσικό Γκραν πρι έγινε ο πρώτος οδηγός στη Formula 1 που φτάνει τις 100 νίκες. 

Με αυτή τη νίκη, ο Βρετανός «πιλότος» της Mercedes πήρε προβάδισμα δύο βαθμών στο πρωτάθλημα. Δεύτερος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull- ο οποίος ξεκίνησε από την 20η θέση- ενώ τρίτος ήταν ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari. 

Ο 21χρονος Λάντο Νόρις της McLaren προηγούνταν και ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στην έβδομη θέση, όταν ξέσπασε βροχή. Αλλά, η Mercedes αποφάσισε να αλλάξει νωρίτερα τα ελαστικά, κάτι που τελικά αποδείχθηκε σωστή κίνηση. Ο αντίπαλός του δυσκολεύτηκε στη συνέχεια και αναγκάστηκε τελικά να μπει στα πιτ, κάτι που έδωσε στον Χάμιλτον να βρεθεί στην πρώτη θέση της κούρσας και τελικά να νικήσει. 

«Πήρε πολύ καιρό να φτάσω στις 100 νίκες και δεν ήμουν σίγουρος ότι θα έρθει», δήλωσε ο Χάμιλτον, που στην περασμένη σεζόν έσπασε το ρεκόρ των 91 νικών του Μάικλ Σουμάχερ. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM