Βίντεο: Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς προκρίνεται στον τελικό του Ρολάν Γκαρός- «Λύγισε» στις πρώτες δηλώσεις

Βίντεο: Η στιγμή που ο Τσιτσιπάς προκρίνεται στον τελικό του Ρολάν Γκαρός- «Λύγισε» στις πρώτες δηλώσεις Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σήκωσε τα χέρια του προς τον ουρανό και μετά έπιασε το κεφάλι του. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόλις είχε γίνει ο πρώτος Έλληνας που προκρίνεται σε τελικό Γκραν Σλαμ.

 

Λίγα λεπτά μετά την πιο επική νίκη της καριέρας του, ο 23χρονος «λύγισε» όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόκρισή του στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.


Τα highlights του ημιτελικού και η στιγμή που ο Τσιτσιπάς παίρνει την ιστορική πρόκριση

 

 

«Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οι ρίζες μου», είπε στις δηλώσεις του μέσα στο κορτ, λίγα λεπτά μετά τη νίκη επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός.

 

«Έρχομαι από ένα πολύ μικρό μέρος έξω από την Αθήνα. Το όνειρό μου ήταν να παίξω εδώ και ποτέ δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα το πετύχω...», συνέχισε.

 

Παράλληλα, εξέφρασε τη χαρά του γιατί η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της κοινότητας του τένις. «Η Μαρία (Σάκκαρη) κι εγώ έχουμε κάνει καλή δουλειά ανεβάζοντας ψηλά το άθλημα και κρατώντας ζωντανό το ελληνικό τένις», συμπλήρωσε.

 

«Αυτή η νίκη σημαίνει τόσα πολλά. Είναι η πιο σημαντική της καριέρας μου έως τώρα», συμπλήρωσε.

 

 

Λίγα λεπτά αργότερα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του «από τα γήπεδα της Γλυφάδας, με έναν προπονητή που είχε μεγάλο πάθος και αγάπη και τα άθλημα. Στα παιδικά μου χρόνια ονειρευόμουν να βρεθώ στο Ρολάν Γκαρός και στη θέση που είμαι τώρα».



Όσο για την αναμέτρησή του με τον Ζβέρεφ στον ημιτελικό, δήλωσε: «Ξεκίνησα καλά, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν τα παρατάει ποτέ. Δεν περίμενα να τα παρατήσει, ήξερα ότι θα είχα δύσκολο έργο, παρότι προηγήθηκα 2-0».



Παράλληλα δήλωσε ότι νιώθει πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που κατάφερε να μείνει ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του ματς. «Δεν πανικοβλήθηκα, πήρα τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν και έπαιξα γενναία και θαρραλέα», συμπλήρωσε.

 

Στον τελικό της Κυριακής ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρει απέναντί του είτε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε τον 13 φορές νικητή του τίτλου Ραφαέλ Ναδάλ, οι οποίοι κοντράρονται αυτή την ώρα.

 

 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM