Ο πρόεδρος των Golden State Warriors, Rick Welts, παντρεύτηκε τον επί σειρά ετών σύντροφο του, Todd Gage, στο δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο.

 

«Ήταν μία καλή ημέρα. Εννέα χρόνια το προετοιμάζαμε», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Rick Welts, μετά την ολοκλήρωση της τελετής.

 


Ο Rick Welts ήταν ο πρώτος παράγοντας που είχε παραδεχθεί την ομοφυλοφιλία του, το διάστημα που βρισκόταν στην προεδρία των Phoenix Suns. Έκανε coming out το 2011, όταν διηγήθηκε την ζωή του στους New York Times. 

 

Σε διαφορετική του συνέντευξη στο περιοδικό Forbes, είχε πει πως ο λόγος που αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητά του ήταν επειδή «αναζητώντας συμβουλές και καθοδήγηση από έμπιστους φίλους, κατέληξα στο συμπέρασμα πως τουλάχιστον υπάρχει πιθανότητα να ανοιχθεί μεγαλύτερος διάλογος σχετικά με το ζήτημα».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

1-10-20.... and the groom wore blue #armani and the groom wore brown #burberry .... @allyson.gage and @santi_gage14 as our witnesses along with Rick’s sister and niece Alexandra.... it was the perfect day for a wedding. Thank you to SF Mayor @londonbreed for officiating and all of your support

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Todd Gage (@tgagetrio_plus1) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

1-10-20

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Todd Gage (@tgagetrio_plus1) στις


Επίσης έχει δηλώσει πως ποτέ δεν αισθάνθηκε εχθρότητα από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι το να είσαι ομοφυλόφιλος στο ΝΒΑ «δε συζητιέται και ο καθένας ξέρει ότι αυτός είναι ο κανόνας».

 

 

 

 

 

Ο πρώτος σύντροφός του, τον οποίο είχε γνωρίσει σε ένα εστιατόριο του Σιάτλ το 1977, διαγνώστηκε με τον ιό του AIDS και πέθανε τον Μάρτιο του 1994 από επιπλοκές. Ο Welts βρέθηκε σε μια δεύτερη σχέση από το 1995 μέχρι το 2009 αλλά τελείωσε επειδή είχε ζητήσει από τον σύντροφό του, ο δεσμός τους να μείνει κρυφός, αποκάλυψε ο ίδιος στους New York Times.

 

Με πληροφορίες από Pink News, New York Times