«Tο συμβόλαιο του αιώνα» στο μπέιζμπολ: 430 εκατομμύρια δολάρια για 12 χρόνια

«Tο συμβόλαιο του αιώνα» στο μπέιζμπολ: 430 εκατομμύρια δολάρια για 12 χρόνια Facebook Twitter
EPA
0

Πολύ κοντά στο να υπογράψει το «συμβόλαιο του αιώνα», είναι ο κορυφαίος παίκτης του μπέιζμπολ Μάικ Τρουτ, καθώς έχει ήδη «κλειδώσει» τη συνεργασία του με την ομάδα των Λος Άντζελες Έιντζελς, που θα του προσφέρουν 430 εκατομμύρια δολάρια για 12 χρόνια, όπως μεταδίδει το ESPN.

Ο 27χρονος αγωνίζεται ως center fielder και έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο του MVΡ, χωρίς ωστόσο να έχει καταφέρει να κατακτήσει το World Series, έως τώρα.

«Tο συμβόλαιο του αιώνα» στο μπέιζμπολ: 430 εκατομμύρια δολάρια για 12 χρόνια Facebook Twitter
EPA

Το συμβόλαιο «μαμούθ» έρχεται μετά τα αντίστοιχα συμβόλαια με τους Μπράις Χάρπερ (330 εκατομμύρια δολάρια), Μάνι Ματσάντο (300 εκατομμύρια δολάρια) και Νόλαν Αρενάντο (260 εκατομμύρια δολάρια). Πρόκειται για τέσσερα από τα εφτά υψηλότερα συμβόλαια στην ιστορία του αθλητισμού. 

Σύμφωνα πάντως με το περιοδικό Forbes, το ρεκόρ του πιο παχυλού αθλητικού συμβολαίου στην ιστορία των σπορ (σ.σ υπολογισμένο για τις αποδοχές ανά έτος) εξακολουθεί να κατέχει ο μποξέρ Φλόιντ Μεϊγουέδερ.

Ο Μεϊγουέδερ υπέγραψε το 2013 ένα συμβόλαιο διάρκειας 30 μηνών, για έξι μόλις αγώνες, που εκτιμάται ότι εξασφάλισε στον αθλητή περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Ωστόσο στο συμβόλαιο υπήρχε ρήτρα και για έξτρα χρήματα ανάλογα με τον αριθμό των συνδρομητών που θα παρακολουθούσαν κατά παραγγελία τους αγώνες του, και έτσι ο μποξέρ κατάφερε να βγάλει σε δυόμισι χρόνια περίπου 450 εκατομμύρια δολάρια. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ