Τζόκοβιτς: «Βασιλιάς» της Νέας Υόρκης - Κατέκτησε το US Open

Τζόκοβιτς: «Βασιλιάς» της Νέας Υόρκης - Κατέκτησε το US Open Facebook Twitter
0

O Νόβακ Τζόκοβιτς «βασιλιάς» της Νέας Υόρκης! Νίκησε 6-3,7-6, 6-3 τον Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο και κατέκτησε το US Open, για τρίτη φορά στην καριέρα του, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ.

Τρεισήμισι, περίπου, ώρες εξαιρετικού τένις χρειάστηκαν στον Σέρβο τενίστα για να επικρατήσει του Αργεντινού, και να φτάσει στο 14ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του, πιάνοντας έτσι τον Πιτ Σάμπρας και φτάνοντας πίσω από τους Ρότζερ Φέντερερ (20) και Ράφαελ Ναδάλ (17).

Αυτός, ήταν ο δεύτερος σερί τίτλος σε Major θεσμό για τον Σέρβο, μετά από αυτόν που κατέκτησε στο Wimbledon μερικές εβδομάδες πριν, στον τελικό απέναντι στον Κέβιν Άντερσον, ο οποίος όμως, κατέληξε πολύ πιο εύκολα στη μεριά του.

Αξίζει να σημειωθεί, πως αυτήν η νίκη, δίνει στον Τζόκοβιτς και την 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ από σήμερα, θέση που είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2017.

Είναι ο 71ος τίτλος καριέρας για τον 31χρονο Σέρβο πρωταθλητή, ο οποίος έπαιξε στον 102ο τελικό του.

Τζόκοβιτς: «Βασιλιάς» της Νέας Υόρκης - Κατέκτησε το US Open Facebook Twitter

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τέλος του αγώνα, ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε έξαλλα φωνάζοντας μαζί με τον καλό του φίλο και διάσημο ηθοποιό, Τζέραλντ Μπάτλερ: «This Is Sparta»!

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Αθλητισμός / Οργισμένος ο Πεπ Γκουαρνιόλα μετά την ήττα – Αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Χέντερσον

Η ήττα σηματοδοτεί τη δεύτερη διαδοχική απώλεια του Κυπέλλου για τη Σίτι, ενώ για την Κρίσταλ Πάλας αποτελεί μια ιστορική επιτυχία που τη φέρνει για πρώτη φορά στα ευρωπαϊκά σαλόνια
LIFO NEWSROOM
Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Αθλητισμός / Ακίλλε Κομπανιόνι: Ο πρώτος άνθρωπος στην κορυφή του Κ2 και μια αμφιλεγόμενη μορφή της παγκόσμιας ορειβασίας

Η ιστορική αποστολή του 1954 στο Κ2 – το οποίο δεσπόζει στα σύνορα Πακιστάν και Κίνας – υπήρξε εμβληματική για την Ιταλία της μεταπολεμικής εποχής
LIFO NEWSROOM