Είναι επίσημο - Ο Νεϊμάρ μόλις πουλήθηκε για 222 εκατ. ευρώ

Είναι επίσημο - Ο Νεϊμάρ μόλις πουλήθηκε για 222 εκατ. ευρώ Facebook Twitter
2

Παρά την προσωρινή εμπλοκή που προκλήθηκε νωρίτερα σήμερα, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ποδοσφαίρου είναι πλέον γεγονός.

Πριν από λίγη ώρα κατεβλήθη στην Μπαρτσελόνα η ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε στο συμβόλαιο του Νεϊμάρ ύψους 222 εκατ. ευρώ και ο βραζιλιάνος άσος του ποδοσφαίρου ανήκει πλέον στην Παρί Σεν Ζερμέν.

«Το απόγευμα της Πέμπτης οι νομικοί εκπρόσωποι του Νεϊμάρ βρέθηκαν στα γραφεία της ομάδας και κατέβαλαν το ποσό των 222 εκατ. ευρώ στο όνομα του πελάτη τους κάτι που σημαίνει πως το λύνεται το συμβόλαιό του.Η ομάδα θα μεταβιβάσει στην UEFA όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την παραπάνω ενέργεια, ώστε να εξετάσουν τις πειθαρχικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν από την παρούσα υπόθεση», ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Λίγο αργότερα τηλεγράφημα του Reuters ανέφερε πως ο Νεϊμάρ υπέγραψε στην Παρί Σεν Ζερμέν πενταετές συμβόλαιο.

"Ο Νεϊμάρ είναι Παριζιάνος! Υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο με τους ηγέτες της Παρί στη Βαρκελώνη!", έγραψε στο twitter ο Μοχάμεντ Μπουχάφσι, δημοσιογράφος του RMC, αναφέρει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Η απόφαση της Παρί Σ.Ζ να εξαγοράσει την ρήτρα 222 εκατ. ευρώ του συμβολαίου του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα, που χαρακτηρίστηκε από την ιταλική La Stampa «ως μία πραγματική πράξη βίας», ξεπέρασε με συνοπτικές διαδικασίες το ποσό ρεκόρ των 105 εκατ. ευρώ, που κόστισε το περασμένο καλοκαίρι το πέρασμα του Πολ Πογκμπά από την Γιουβέντους στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, επιβεβαιώνοντας στην παγκόσμια αγορά πως «τίποτα δεν είναι ποτέ πάρα πολύ ακριβό»!


Τα τελευταία χρόνια οι κορυφαίοι σύλλογοι, αποφάσισαν να προστατεύσουν τα αστέρια τους, βάζοντας αστρονομικές ρήτρες στα συμβόλαιά τους, μία πρακτική που ακολουθείται ιδιαίτερα σε Ισπανία και Πορτογαλία. Αντίθετα σε Αγγλία, Γαλλία και Γερμανία δεν μπορείς να βρεις κορυφαίους παίκτες, προστατευμένους από ρήτρες, ενώ οι Ιταλοί ξεκίνησαν να ακολουθούν τον δρόμο των Ιβήρων.


Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει βάλει την πιο ακριβή ρήτρα στα δύο αστέρια της, Κριστιάνο Ρονάλντο και Γκάρεθ Μπέιλ, αμφότεροι με 1 δις ευρώ, ενώ σύμφωνα με την Marca ο Ντάνι Θεμπάγιος έχει ρήτρα 500 εκατ ευρώ, την στιγμή που στην Μπέτις είχε μόλις 15 εκατ. ευρώ. Η Μπαρτσελόνα έχει 300 εκατ. ευρώ στον Λιονέλ Μέσι, 222 στον Νεϊμάρ και 200 στον Λουίς Σουάρες. Στην Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκριεζμάν και Σαούλ έχουν 100 και 150 εκατ ευρώ αντίστοιχα . Στην Ιταλία, την υψηλότερη ρήτρα έχει ο αρχηγός της Ιντερ, Μάουρο Ικάρντι με 110 εκατ ευρώ στην Ιντερ, ενώ στην Πορτογαλία από 60 εκατ ευρώ έχουν Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο), Μάρτινς (Σπόρτινγκ Λισαβόνας).

Η Παρί Σ.Ζ πραγματοποιεί ένα νέο ασύλληπτο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε περιουσιακό και ηθικό όριο, παρακάμπτοντας το περίφημο Financial Fair Play, ακινητοποιώντας την Uefa, σηματοδοτώντας την αρχή μιας εποχής που τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Αθλητισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Ο Νειμαρ δεν ειναι ακριβος. Οπως και ο Πολ ( Πογκμπα ), ο Νειμαρ ειναι ενας απο τους καλυτερους παιχτες στον κοσμο. Ακριβες ειναι οι επιπτωσεις της μεταγραφης του, γιατι τωρα παιχτες που δεν αξιζουν θα κοστολογουνται ογδοντα και εκατο εκατομμυρια"...Ζοζε Μουρινιο
πολύ άσχημος ο τίτλος που επιλέξατε "Ο Μ... πουλήθηκε...", παραπέμπει στο δουλεμπόριο των ΗΠΑ.Μία μεταγραφή έγινε, φεύγει από μια ομάδα και πάει σε μια άλλη