ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για την Αλεξία Έβερτ, την Φεράρι και τον εφοπλιστή Πετράκη

ΕΔΕ από την ΕΛ.ΑΣ. για την Αλεξία Έβερτ, την Φεράρι και τον εφοπλιστή Πετράκη Facebook Twitter
5

Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας διέταξε ΕΔΕ για το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής στη διασταύρωση των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι που ξεκίνησε με το χτύπημα της Φεράρι του εφοπλιστή Θέμη Πετράκη από την Αλεξία Έβερτ.

Ο νεαρός εφοπλιστής έσπρωξε και πέταξε κάτω την κυρία Έβερτ, σύμφωνα με την ίδια, ενώ ζήτησε επιτακτικά από τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που έφθασαν στη σκηνή να σβήσουν τις φωτογραφίες και όταν αυτό δεν έγινε ζήτησε από τους αστυνομικούς να τους συλλάβουν.

Στο τμήμα οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι αστυνομικός έσβησε φωτογραφίες από το κινητό του ενός και μετά από τις αντιδράσεις των άλλων δύο, τους κλείδωσαν σε ξεχωριστό δωμάτιο χωρίς να έχουν συλληφθεί.

Το ίδιο βράδυ ο νεαρός εφοπλιστής υπογράφει γραπτή συγγνώμη για την "επιθετική συμπεριφορά" του εναντίον της κυρίας Έβερτ η οποία κατέθεσε σήμερα μήνυση κατά του Θέμη Πετράκη για απειλές και ξυλοδαρμό.

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει όσα πρωτοφανή συνέβησαν χθες εναντίον των ρεπόρτερ Φρίξου Δρακοντίδη, William Faithful και Γιώργου Κοίλιαρη, οι οποίοι κάλυψαν τροχαίο ατύχημα στο Κολωνάκι.

Οι συνάδελφοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το γεγονός, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς τόσο από τον εμπλεκόμενο στο τροχαίο ατύχημα εφοπλιστή Θέμη Πετράκη, όσο και από σωματοφύλακές του.

Στη συνέχεια αστυνομικοί, οδήγησαν τους συναδέλφους στο αστυνομικό τμήμα, «έσβησαν» φωτογραφίες από το ατύχημα και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο!! Την ίδια ώρα, οι σωματοφύλακες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και οπλισμένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Τελικά, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά την νύχτα. Προκαλεί, όμως, τεράστια κατάπληξη η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι εμποδίζουν το δημοσιογραφικό έργο και ανέχονται προπηλακισμούς και φραστικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου.

Ζητούμε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει αμέσως μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δίδεται η εντύπωση ότι η οικονομική ισχύς επιτρέπει την ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά κατά πολιτών και δημοσιογράφων".

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ακριβως αυτο σκεφτομουν και εγω που πολυ σοφα αναφερει ο Αδ.Αυτοχειρας....φαντασου να περναγα εγω η ατζαμου,να γρατζουνιζα την αμαξαρα του πλουσιομπεμπε ,και να κατεβαινε με τον φουσκωτο μπραβο του,να με καθαρισει που του πειραξα το πολυτελες καρο....αν ημουν λοιπον εγω,η ατζαμου,ποσο πιο πολυ θα τον βοηθαγαν οι μπατσοι?Περιμενω να δω αν το πλουσιο...ο θα τιμωρηθει,αν και ηδη αμφιβαλω.
H κα Εβερτ δέχτηκε μια επίθεση στην οποία θα απαντήσει με τον αρμόζοντα τρόπο.Για σκέψου όμως ... είσαι ένας τυχόν ανθρωπάκος πηγαίνεις με το σαραβαλάκι σου και κάνεις το "λάθος" να ψιλογρατζουνήσεις την αμαξάρα του μπούμπουκα , που σε απειλεί ή/και βιαιοπραγεί εις βάρος σου με την ασφάλεια που παρέχει το "σόϊ" (ή φάρα - όπως θες πες το) του και οι φουσκωτοί συνοδοί!Νομίζω ότι ο μπούμπουκας πρέπει να τιμωρηθεί όσο πιο παραδειγματικά γίνεται και να καταβάλει ως αποζημίωση υπερπολλαπλάσιο ποσό της ζημίας του αυτοκινήτου του!
Το πιο ανησυχητικο δεν ειναι ο μπουλης και ο οποιοσδηποτε μπουλης, αλλα η παρανομία αστυνομικων, εκπαιδευμενων οργανων της ταξης. Προφανως οι μπραβοι και οι αστυνομικοι ανηκαν στην ιδια "ομάδα"....Και το μισος των αστυνομικων, ψηλα και χαμηλα, ειναι δεδομενο για τους δημοσιογραφους που διαμασρτυρονται και αποκαλυπτουν τις συχνες, δυστυχως, παρανομίες τους στην Ελλαδα. Επισης παραμενουμε απ τα ελαχιστα κρατη της Ευρωπης οπου τετοιες καταγγελιες δεν ερευνουνται απο ανεξαρτητες αρχες αλλα απο την ιδια την αστυνομια, αφου φυσικα εχουν αποκρυβει τα περισσοτερα στοιχεια ηδη. Εκτος κι αν γινει κανενας φονος που δεν κρυβεται ευκολα...