Άντονι Μπλίνκεν: Έρχεται στην Αθήνα σήμερα, μετά την Τουρκία- Συνάντηση με Μητσοτάκη

Άντονι Μπλίνκεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στην Ελλάδα έρχεται σήμερα, Δευτέρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, από την Τουρκία, όπου βρίσκεται από χθες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Άντονι Μπλίνκεν σήμερα, στις 19:30, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην ατζέντα της συζήτησής τους αναμένεται να είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ενεργειακά. 

Στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια, όπως και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στην ατζέντα των συζητήσεων με τον πρωθυπουργό αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η ανατολική Μεσόγειος και η Τουρκία, τα ενεργειακά ζητήματα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Συνάντηση Μπλίνκεν- Ερντογάν σήμερα 

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται από την Κυριακή στην Τουρκία και σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. 

Χθες, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πέταξαν πάνω από την επαρχία Χατάι, που είναι από τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν σφοδρότερα από τον φονικό σεισμό. Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, δήλωσε ο Μπλίνκεν. 

«Όταν βλέπεις το μέγεθος της καταστροφής, τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί… θα απαιτηθεί μια τεράστια προσπάθεια για να ξαναχτιστούν. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να δοθεί βοήθεια στους ανθρώπους. Για να το πω απλά, οι ΗΠΑ είναι εδώ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα δώσει επιπλέον βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία. 

Στις σημερινές συνομιλίες που θα έχει ο Μπλίνκεν με τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου ένα από τα βασικά θέματα αναμένεται ότι θα είναι το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που η Άγκυρα δεν έχει επικυρώσει έως τώρα, αλλά και το ζήτημα των F-16. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM