Άντονι Μπλίνκεν: Έρχεται στην Αθήνα σήμερα, μετά την Τουρκία- Συνάντηση με Μητσοτάκη

Άντονι Μπλίνκεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στην Ελλάδα έρχεται σήμερα, Δευτέρα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, από την Τουρκία, όπου βρίσκεται από χθες. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Άντονι Μπλίνκεν σήμερα, στις 19:30, στο Μέγαρο Μαξίμου και στην ατζέντα της συζήτησής τους αναμένεται να είναι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα ενεργειακά. 

Στην Αθήνα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια, όπως και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Στην ατζέντα των συζητήσεων με τον πρωθυπουργό αναμένεται να βρεθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, η ανατολική Μεσόγειος και η Τουρκία, τα ενεργειακά ζητήματα, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Συνάντηση Μπλίνκεν- Ερντογάν σήμερα 

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται από την Κυριακή στην Τουρκία και σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Άγκυρα. 

Χθες, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πέταξαν πάνω από την επαρχία Χατάι, που είναι από τις περιοχές οι οποίες επλήγησαν σφοδρότερα από τον φονικό σεισμό. Η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, δήλωσε ο Μπλίνκεν. 

«Όταν βλέπεις το μέγεθος της καταστροφής, τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί… θα απαιτηθεί μια τεράστια προσπάθεια για να ξαναχτιστούν. Είναι σημαντικό αυτή τη στιγμή να δοθεί βοήθεια στους ανθρώπους. Για να το πω απλά, οι ΗΠΑ είναι εδώ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος ανακοίνωσε πως η Ουάσινγκτον θα δώσει επιπλέον βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία. 

Στις σημερινές συνομιλίες που θα έχει ο Μπλίνκεν με τον Ερντογάν και τον Τσαβούσογλου ένα από τα βασικά θέματα αναμένεται ότι θα είναι το ζήτημα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που η Άγκυρα δεν έχει επικυρώσει έως τώρα, αλλά και το ζήτημα των F-16. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM