Ολοκληρώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για το ασφαλιστικό/φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή χωρίς να υπάρξουν "διαρροές" από το κυβερνητικό στρατόπεδο. Συνολικά ψήφισαν 296 βουλευτές, ενώ τέσσερις ήταν απόντες. Από τους 296, οι 153 υπερψήφισαν το νομοσχέδιο και οι 143 το καταψήφισαν.

 

Και οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο στην ονομαστική ψηφοφορία. Καταψήφισαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν "παρών" στο άρθρο 38 το οποίο αφορά στο αγγελιόσημο, και την κατάργησή του που παραπέμπεται για την 1η Αυγούστου έως ότου βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

 

Από την ψηφοφορία απουσίαζε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία αποχώρησε από την Βουλή λόγω αδιαθεσίας μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης ο Κώστας Βλάσσης από τη Ν.Δ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Μίχος της ΧΑ. Οι τέσσερις βουλευτές έστειλαν ψήφο με επιστολή στο προεδρείο αλλά δεν προσμετρήθηκε.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr