Σε περιοχή πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα βρίσκεται το Oruc Reis

Σε περιοχή πάνω από την ελληνική υφαλοκρηπίδα βρίσκεται το Oruc Reis Facebook Twitter
0

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, περί τα 35 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.

Το σκάφος απέπλευσε, χθες, από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.

Σημειώνεται ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ο παράκτιος σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε παράνομη Navtex – για την οποία η Αθήνα εξέδωσε αντί-Navtex προαναγγέλλοντας σεισμικές εργασίες σε μια περιοχή τα βορειοδυτικά όρια της οποία απέχουν 20 μίλια από την Ρόδο και μόλις 6,5 μίλια από το Καστελλόριζο.

Η Τουρκία ενεργεί ως ο υπονομευτής της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε χτες ο Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο κ. Δένδιας, που ενημέρωσε τους εταίρους του για τις νέες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, κατηγόρησε στις δηλώσεις του την Άγκυρα ότι ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο και ενάντια στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου στο Συμβούλιο, σχετικά με τις νέες παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νότια του Καστελορίζου», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις


Προς ώρας, το ερευνητικό μετά τις 17:00 εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας ενώ ήδη πολεμικά πλοία του τουρκικού ναυτικού αναπτύχθηκαν στην περιοχή προκειμένου να συγκροτήσουν την αρμάδα προστασίας του ερευνητικού.

 

Στο Ελληνικό Επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, να έχει πραγματοποιήσει συσκέψεις τους Αρχηγούς των κλάδων ώστε να σχεδιαστούν οι Ελληνικές αντιδράσεις, να εξεταστούν τα σχέδια επιφυλακής και να αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα σε Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές ώρες πριν από την έκδοση της Τουρκικής navtex η Αθήνα και το ΓΕΕΘΑ διέθεταν πληροφορίες για την νέα κλιμάκωση που σχεδίαζε η Άγκυρα.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM