Σεισμός

Στην Αθήνα ο Γενς Στόλτενμπεργκ - Στο επίκεντρο η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Στην Αθήνα ο Γενς Στόλτενμπεργκ - Στο επίκεντρο η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο γ. γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον απόηχο της πρόσφατης συμφωνίας για δημιουργία μηχανισμού αποτροπής κρίσεων στο ΝΑΤΟ μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί στις 10:30 με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραθέσει πρόγευμα εργασίας, όπου θα παρακαθήσει και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στις 12:00, ο γγ του ΝΑΤΟ θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα βρεθεί η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Σημειώνεται ότι ο Γενς Στόλτενμπεργκ χθες βρέθηκε στην Τουρκία, όπου είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με ανάρτησή του, συζήτησαν «για τον στρατιωτικό μηχανισμό αποτροπής που αναπτύχθηκε από το ΝΑΤΟ για την Ανατολική Μεσόγειο». «Σταθερή μου ελπίδα είναι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει χώρο για διπλωματικές προσπάθειες» είπε ο Στόλτενμπεργκ.

Την πεποίθηση πως «οι υποκείμενες διαφορές μπορούν τώρα να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω διαπραγματεύσεων στο πνεύμα της αλληλεγγύης των Συμμάχων και του διεθνούς δικαίου», εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ και κατά τη συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, στην Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως η Αθήνα βρίσκεται εν αναμονή της έναρξης των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, με την ελληνική κυβέρνηση να δηλώνει έτοιμη ανά πάσα στιγμή για επανεκκίνηση των συζητήσεων.

Η κωλυσιεργία στην ανακοίνωση της ημερομηνίας φέρεται να αποδίδεται στην τουρκική πλευρά και εκτιμάται ότι οφείλεται στην ανάγκη του Τούρκου προέδρου να μην δείξει στο εσωτερικό της χώρας του ότι σύρεται στις διερευνητικές μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις και προειδοποιεί την Τουρκία για κυρώσεις.

Πολιτική
0

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM