Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown Facebook Twitter
O πρωθυπουργός διεμήνυσε πως δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown - EUROKINISSI
0

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ. 

«Είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού. Διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ' ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας και ταυτόχρονα -ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει και πάρα πολύ λόγω χαρτοφυλακίου- καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πάντα την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και χαίρομαι που αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται και από τη Γερμανία, αλλά και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα, άλλα φυλάει ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Οι κ. Μητσοτάκης και Λάσετ συζήτησαν τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, τις διμερείς οικονομικές σχέσεις. 

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη στα ανατολικά σύνορά τους.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευρωπαϊκή απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση της τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μια προκλητική ενέργεια, γεγονός που, όπως τονίστηκε, έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο και στη γερμανική κοινή γνώμη.

Μητσοτάκης: Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown Facebook Twitter
EUROKINISSI

Από την πλευρά του, ο κ. Λάσετ επαίνεσε την Ελλάδα για την παραμονή της στην ευρωζώνη, σημειώνοντας πως «η οικονομική εξέλιξη διαγράφεται πάρα πολύ θετική στην Ελλάδα και θα συζητήσουμε, λοιπόν, και αυτές τις πτυχές στο πλαίσιο της σημερινής μας συνάντησης. Θα θίξουμε το ζήτημα της αλλαγής σε ενεργειακά ζητήματα, όπου η Ελλάδα προχωρά στην απολιγνιτοποίηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα τόσο όσον αφορά την αιολική ενέργεια, όσο και τα φωτοβολταϊκά να υποστηρίξει την Ελλάδα εν προκειμένω»

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ