Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον νέο διοικητή της ΕΥΠ και την τροπολογία που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή.

 

Μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πηγές του Μαξίμου απαντούν με αιχμηρό τρόπο για την απουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη σχετική ψηφοφορία.

 

Το 1/3 των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε τις παραλίες αντί να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο κ. Τσίπρας, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την επίθεση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας ανάρτηση του κ. Τσίπρα για τον διοικητή της ΕΥΠ και την ψηφοφορία στη Βουλή, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

 

«Ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε».

 

«Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του» προσθέτουν.

 

Ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του στο Facebook, κάνει λόγο για την αναβίωση των πιο σκοτεινών εποχών και πρακτικών του κράτους της Δεξιάς και την μετατροπή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ξανά σε ΚΥΠ.

 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: 

 

«Στις 6 Αυγούστου 2019 ο κ. Μητσοτάκης με διαβεβαίωνε στη Βουλή: Κυρίε Τσίπρα κανένα νόμο δε θα αλλάξουμε για τον διοικητή της ΕΥΠ. Σήμερα άλλαξε το νόμο με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία της τελευταίας στιγμής» σημειώνει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας: «Και είναι η τρίτη φορά, σε λιγότερο από δυο μήνες, που η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει αυτόν τον ολισθηρό δρόμο νομοθέτησης για τη κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.

 

Χωρίς ενημέρωση, χωρίς συζήτηση, χωρίς αντίλογο. Μία για το Ελληνικό, μία για τον ΣΕΒ και τώρα για την ΕΥΠ και τον εκλεκτό του κ. Μητσοτάκη, τον κ. Κοντολέοντα. Ο οποίος, αφού δεν διαθέτει πτυχίο και άρα δεν κάλυπτε τα προσόντα που έθετε ο νόμος για να γίνει Διοικητής, τόσο το χειρότερο για το νόμο. Κατά τα άλλα η ΝΔ υπερασπίζεται δήθεν την «αριστεία και την αξιοκρατία. Για να το κάνει αυτό ο κ. Μητσοτάκης, άφησε σχεδόν 30 μέρες ακέφαλη την ΕΥΠ, διακινδυνεύοντας την εθνική ασφάλεια και εξευτελίζοντας τη χώρα και την Υπηρεσία διεθνώς».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr