Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές - Απόφαση Τσίπρα

Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές - Απόφαση Τσίπρα Facebook Twitter
1

Οριστική είναι η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, όπως έκανε γνωστό πριν λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. 

Μιλώντας πριν λίγο στην τηλεόραση του ΑΛΦΑ, o κ. Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως η απόφαση είναι δεδομένη λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, ενώ δεν θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, αλλά θα υπάρξουν αντικαταστάσεις υπουργών από υπηρεσιακούς υπουργούς για τα υπουργεία που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία. 

 

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «μία νέα πολιτική κατάσταση, μια νίκη της ΝΔ και μια ετυμηγορία του ελληνικού λαού που λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν. Σεβόμαστε τους πολίτες που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ όπως και όσους έκαναν άλλες επιλογές».

Ερωτώμενος σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και την καταγγελία τους από την κυβέρνηση ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «πράγματι υπήρξε ένα πρόβλημα, αλλά δεν οφείλεται στη δική μας πλευρά. Μέχρι το 2015 οι δημοσκοπήσεις είχαν πέσει έξω, τώρα είμαστε σε ένα νέο τοπίο το οποίο πρέπει να μελετήσουμε. Υπάρχει ένα αποτέλεσμα που πρέπει να αξιολογήσουμε πολιτικά. Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μια συνθήκη όπου θα δώσει τη μάχη των εκλογών και νομίζω πως έχουμε τη δυνατότητα να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα. 

Αναφερόμενος στα αίτια της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο «για μία μνημονιακή συνθήκη που αναγκαστήκαμε να διαχειριστούμε» και πως «η έξοδος από τα μνημόνια δεν έχουν φανεί ακόμα στη ζωή των πολιτών. Ο ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά για 8 χρόνια, είναι απολύτως λογικό μια κυβέρνηση που εφαρμόζει πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής να έχει φθορά». 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM