Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Αυγή κριτικάρει τον Πολάκη -«Ο αγώνας κατά της διαπλοκής δεν είναι προσωπική υπόθεση»

Η Αυγή κριτικάρει τον Πολάκη -«Ο αγώνας κατά της διαπλοκής δεν είναι προσωπική υπόθεση» Facebook Twitter
EUROKINISSI
8

Άρθρο για την υπόθεση του δανείου του Παύλου Πολάκη από την Attica Bank φιλοξενεί σήμερα η Αυγή. 

 
Το άρθρο της εφημερίδας έχει τίτλο: «Το θέμα Παύλο είναι...» και κατά κάποιο τρόπο νουθετεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. 

Σημειώνεται ότι το άρθρο έρχεται λίγες μέρες μετά την επίθεση της ΕΦΣΥΝ στον Παύλο Πολάκη η οποία σε άρθρο της τον είχε χαρακτηρίσει: «Σαχλαμαρόμαγκα».

Ο αρθρογράφος, Ανδρεάς Πετρόπουλος, σχολιάζει σχετικά με το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας πως «τα πραγματικά ερωτήματα τα βάζουν οι καθημερινοί άνθρωποι, που μεγαλώνουν επίσης παιδιά με φροντιστήρια και πανεπιστήμια χωρίς την παραμικρή βοήθεια. Προφανώς – σε ένα νόμιμο δάνειο – δεν μπορεί να βάλει τα ίδια ερωτήματα το πολιτικό προσωπικό με τις διαχρονικές χορηγίες. Τελειώνει το θέμα εδώ; Όχι.

Υπάρχει και η έρμη καθημερινή πολιτική πρακτική και παρέμβαση που για την Αριστερά δεν (θα) πρέπει να μοιάζει ούτε από μακριά στους απέναντι. Κινδυνεύει όμως να μοιάσει στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως τον μοναδικό και αυθεντικό εκπρόσωπο στον καθημερινό πόλεμο με το "σύστημα".

Ο αγώνας αυτός, είναι διαρκής και έρχεται η στιγμή που θα έχει και προσωπική σφραγίδα. Όμως, δεν μπορεί να μεταβάλλεται σε προσωπική υπόθεση. Δεν είναι ένας ''ανοικτός προσωπικός λογαριασμός''. Η μάχη με την διαπλοκή και τη διαφθορά είναι μια συλλογική δουλειά, έκφραση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, αλλά και του βασικού πολιτικού υποκειμένου που συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του» επισημαίνεται στο άρθρο.

Και καταλήγει: «Αυτό είναι κυρίως το θέμα Παύλο... Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους "με την γλώσσα που καταλαβαίνουν" τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός...»

Η «Αυγή», διερωτάται αν το θέμα Πολάκη είναι υπαρκτό ή κατασκευασμένο και παράγωγο όπως αναφέρει στην χοάνη της διαστρέβλωσης. «Αν είναι υπαρκτό», γράφει ο αρθρογράφος, «αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 2000 επισφραγίζοντας την χρεοκοπία του 2009; Ή το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;»

Πολιτική
8

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Θα πρέπει να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι παρέμεινε ακλόνητος στη θέση του για διπλάσιο χρόνο από τον προκάτοχό του και δημιουργό όλων των δεινών της υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.Ο οποίος εξέπεσε λόγω του ότι ο κύριος Φώτης δεν ήθελε για πρόεδρο τον κύριο Δήμα.Και για αυτόν τον λόγο υπουργοποιήσαμε των δήμαρχο των 1345 ψήφων.
Ο Πολάκης έχει τελειώσει από κυβέρνηση και κόμμα: αν δεν είχε προηγηθεί ο μίνι ανασχηματισμός, θα ήταν εκτός. Τώρα με δεδομένα ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάιο και ότι αν απομακρυνθεί μπορεί να προκληθεί περισσότερο κακό απ'όσο κάνει καθημερινά (και κάνει πολύ) μάλλον θα μείνει, γιατί δεν είναι από εκείνους που παραιτούνται. Αν είσαι κόμμα εξουσίας και παίρνεις πρώην πολιτευτές κομματιδίων, αυτά είναι αναμενόμενα ...
Κρατάω μόνο αυτά:Και καταλήγει: «Αυτό είναι κυρίως το θέμα Παύλο... Αν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αυθεντία και μιλάει στους άλλους "με την γλώσσα που καταλαβαίνουν" τότε κινδυνεύει να πέσει στην παγίδα τους. Κι ας τα λέει σωστά ο κουζουλός...» Τον υποστηρίζει ή τον θάβει ή και τα δύο μαζί ή τίποτα από όλα αυτά;Είσαι και δεν είσαι, υπάρχεις και δεν υπάρχεις. Αχ ρε Αρτέμη!Η «Αυγή», διερωτάται αν το θέμα Πολάκη είναι υπαρκτό ή κατασκευασμένο και παράγωγο όπως αναφέρει στην χοάνη της διαστρέβλωσης. «Αν είναι υπαρκτό», γράφει ο αρθρογράφος, «αντανακλά μια πρακτική, την ίδια που άνθισε στην Ελλάδα από το 1989 και κορυφώθηκε μετά το 2000 επισφραγίζοντας την χρεοκοπία του 2009; Ή το πραγματικό θέμα έχει να κάνει με το άλλο μισό της Αριστεράς, δηλαδή όχι μόνο με την ηθική, αλλά με την πρακτική και την αισθητική παρέμβαση στην πολιτική διαδικασία;» Κατάλαβε κανείς τι λέει;Ομολογώ ότι την τελευταία παράγραφο τη διάβασα 5 φορές και δεν μπορώ να την καταλάβω. Μιλάμε ή για πολύ υψηλά νοήματα, ή για αερολογία.Και επανέρχομαι: και καλός άνθρωπος ήταν, με τις κολχόζνικες αντιλήψεις του, αλλά μετά πήγε και έπεσε εδώ επαραπέρα και τον χάσαμε.Δουλευόμαστε λέω εγώ; Αφού τα έχει πει όλα από χρόνια ο Χάρυ Κλυν.
Υποθέτω ότι διερωτάται αν ο Πολάκης είναι παράνομος ή απλώς ανήθικος. Απλά ταυτόχρονα με την έκθεση αυτού του προβληματισμού τον δικαιολογεί κιόλας, με αποτέλεσμα να μην βγαίνει νόημα. Και καλά κάνει, ποτέ δε ξέρεις αν ο Μεγάλος Τιμονιέρης Αλέξης ο Α' θα αλλάξει γνώμη, και θα αποφασίσει ότι ο Πολάκης είναι ακόμα χρήσιμος ως ηλίθιος. Μη βρεθεί 5 μέτρα κάτω από τη γη ο αρθογράφος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Η αριστερά όταν ξεζουμίσει τους ανθρώπους της, μετά τους πετάει σαν πορτοκαλόφλουδες:Ζωή, Γιάνης, Κοτζιάς, Καμμένος και τώρα όπως πάει και ο ''δε τςακιζω φρύδι''....
Αν δεν το έχουμε καταλάβει πάει κι ο Πολάκης. Μπήκε στο πάνθεον του Γλέζου, του Αλαβάνου, του Θοδωράκη, του Καμμένου και λοιπών που ο Τσίπρας πήρε ό,τι ήθελε και πλέον οι πράξεις τους βαρύνουν περισσότερο από τα οφέλη της με αυτούς σχέσης.Αν η ΕφΣυν ξεκίνησε την κριτική και συνεχίζει η Αυγή, κλάφτα Χαράλαμπε. Πάει κι ο Σφακιανός.
Κύριοι της Αυγής, με το μαλακό τον άντρα τον βαρύ, τον ντελικανή, που μάλλον γουστάρουν οι λούγκρες (να τον χαίρεστε, αφού τον διατηρείτε με αυτό το πολιτικό ήθος που αφήσατε τον Κραουνάκη χωρίς καμία ένσταση να αποδίδει σε στέλεχος της ΠΦΑ - δλδ πλήρης σύγχυση στο κρανίο).Βλέπετε, υπάρχει φόβος να επιτεθεί και σε σας, όπως επιτέθηκε προσωπικά προ ημερών στον δημοσιογράφο της ΕΦΣΥΝ.Η ανοχή δημιούργησε το θηρίο. Και η αγανάκτησή σας εξαντλήθηκε στις φαντασιώσεις για σκίσιμο των μνημονίων με ένα άρθρο και ένα νόμο, τα "go back" στην γλυκύτατη εσχάτως Άντζελα και τις αβροφροσύνες στον "διαβολικό για το καλό" Τραμπ της Μέκκας του καπιταλισμού.Τώρα σιωπή... Γιατί μπορεί και να εκμανεί ο κ. Πολάκης και να σας απειλήσει - δημοκρατικά - με τρία μέτρα κάτω από την γη...Κατά τα άλλα, ανεξάρτητη δημοσιογραφία. Τύπου Ακριβοπούλου ένα πράγμα.