Απεργία την Πρωτομαγιά

Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας - Το σχόλιο για το Europa League και τα σουτ σε μπασκέτα

Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας - Το σχόλιο για το Europa League και τα σουτ σε μπασκέτα Facebook Twitter
EUROKINISSI/MOTIONTEAM
0

Στον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.

Ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ, ενώ περιηγήθηκε και στα περίπτερα της έκθεσης. Σε λίγη ώρα, αναμένεται να παραστεί στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ, που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας, είπε χαριτολογώντας στην πρώτη τοποθέτησή του, πως «με τον νέο εκθεσιακό χώρο θέλουμε να μπούμε στο Champions League».

«Στο Europa League μπήκατε...», του απάντησε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας μία έμμεση αλλά σαφή αναφορά στον ΠΑΟΚ, του οποίου φανατικός οπαδός είναι ο πρόεδρος της ΔΕΘ.

 

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιστορική την 83η ΔΕΘ, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της, γιατί, όπως είπε, μέχρι τώρα οι πρωθυπουργοί παρουσίαζαν τα σχέδιά τους προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις των δανειστών, ενώ φέτος ο ίδιος έχει τη δυνατότητα να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο, στο πλαίσιο βεβαίως που έχει συμφωνηθεί και που είναι το ίδιο για όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ που βγήκαν από μνημόνια.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία είναι να αποτελέσει την καρδιά της βιομηχανικής και οικονομικής ανασυγκρότησης και η Θεσσαλονίκη να γίνει η καρδιά της βαλκανικής συνανάπτυξης.

Στη σημείο αυτό ο πρωθυπουργός είπε πώς η υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλονίκη να αναπτυχθεί σε μια διαφορετική κατεύθυνση κα να γίνει η πραγματική οικονομική και εμπορική πρωτεύουσα των Βαλκανίων.

 

Ο κ Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- η ΔΕΘ ανοίγει εκ νέου τα φτερά της, και ευχαρίστησε τη διοίκηση για τις προσπάθειες που καταβάλει.


Εξέφρασε ακόμη τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ που παρουσίασε ο Τάσος Τζήκας, το οποίο έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης το 2026, όταν θα συμπληρωθούν τα 100 χρόνια της ΔΕΘ, και είπε ότι πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες για την ανάπλαση.

 

  

Κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της έκθεσης, ο πρωθυπουργός είδε, μεταξύ άλλων, ρομποτικές κατασκευές, ενώ έπαιξε και μπάσκετ σε γηπεδάκι που έχει στηθεί στην έκθεση.

 
Πολιτική
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM