Πέθανε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Μπόουνς Χίλμαν

Πέθανε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Μπόουνς Χίλμαν Facebook Twitter
Getty Images
0

Ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Γουέιν Στίβενς, γνωστός ως Μπόουνς Χίλμαν πέθανε σε ηλικία 62 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε μέσω των λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της αυστραλιανής μπάντας, χθες, Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

«Θρηνούμε την απώλεια του αδελφού μας Μπόουνς Χίλμαν, ο οποίος πέθανε στο σπίτι του στο Μιλγουόκι σήμερα μετά από μάχη με τον καρκίνο» αναφέρεται σε ανακοίνωση του συγκροτήματος.

«Ήταν ο μπασίστας με την όμορφη φωνή, το μέλος της μπάντας με την απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και ο εξαιρετικός μουσικός σύντροφός μας».

Θα μας λείψει πολύ ο αγαπητός μας φίλος και σύντροφος και στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στη [σύζυγό του] Ντένις, η οποία υπήρξε πυλώνας δύναμης γι 'αυτόν » τονίζει η μπάντα.

Το αυστραλιανό συγκρότημα της δεκαετίας του '90, Jebediah απέτισε επίσης φόρο τιμής στον Χίλμαν εξηγώντας πώς βοήθησε στη διαμόρφωση της εμπειρίας ηχογράφησης του ντεμπούτου άλμπουμ του «Slightly Odway».

Ο Αυστραλός ηθοποιός, Ράσελ Κρόου εξέφρασε τη θλίψη του με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο twitter γράφοντας R.I.P Bones Hillman και «θλιβερά, θλιβερά νέα».

Πέθανε ο μπασίστας και τραγουδιστής των Midnight Oil, Μπόουνς Χίλμαν Facebook Twitter
EPA

Γεννημένος στο Ώκλαντ το 1958, ο Στίβενς έπαιξε σε πολλά συγκροτήματα της Νέας Ζηλανδίας, όπως Masochists, Suburban Reptiles και the Swingers.

Το 1987, ο Στίβενς συγκατοικούσε σε ένα σπίτι στη Μελβούρνη με τους Νιλ και Σάρον Φιν, ήταν μέλος μια τοπικής μπάντας και εργαζόταν ως ελαιοχρωματιστής.

Ο ντράμερ των Midnight Oil, Ρομπ Χιρστ αναζήτησε τον Στίβενς, ενημερώνοντάς τον ότι έψαχναν έναν νέο μπασίστα για να αντικαταστήσει τον Πίτερ Γκίφορντ και τον κάλεσε στο Σίδνεϊ για πρόβες.

Ο Στίβενς έπαιζε μπάσο και έκανε φωνητικά σε όλα τα άλμπουμ του γκρουπ, από το "Blue Sky Mining" το 1990 μέχρι το "The Makarrata Project" το οποίο κυκλοφόρησε μόλις τον περασμένο μήνα.

Μετά το διάλειμμα των Midnight Oil το 2002, ο Χίλμαν επέστρεψε για λίγο στη Νέα Ζηλανδία και το 2007 μετακόμισε στις ΗΠΑ με την οικογένειά του. Συμμετείχε στην επανένωση του συγκροτήματος και στην περιοδεία τους το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Πολιτισμός / Πίνακας που παρουσιαζόταν ως αντίγραφο ίσως είναι τελικά αυθεντικός Ρέμπραντ

Δύο σχεδόν ίδιες εκδοχές του Old Man with a Gold Chain εκτίθενται μαζί στο Σικάγο και ένας κορυφαίος μελετητής υποστηρίζει ότι η δεύτερη, που αποδιδόταν στο εργαστήριο του Ρέμπραντ, είναι έργο του ίδιου του ζωγράφου
THE LIFO TEAM
Το Buckingham Palace επανασυστήνει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Πολιτισμός / Η έκθεση που ξαναδιαβάζει το στιλ της Ελισάβετ Β΄

Το Buckingham Palace ανοίγει το αρχείο της Ελισάβετ Β΄ και μαζί μια πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση: μήπως η πιο “σταθερή” γυναίκα του περασμένου αιώνα ήταν τελικά και μία από τις πιο συνειδητές αρχιτέκτονες της εικόνας της;
THE LIFO TEAM
ΚΙΜ ΝΟΒΑΚ ΣΙΝΤΝΕΙ ΣΟΥΙΝΙ ΤΑΙΝΙΑ

Πολιτισμός / Κιμ Νόβακ: «Εντελώς λάθος επιλογή για να με υποδυθεί» η Σίντνεϊ Σουίνι – «Ξεχωρίζει υπερβολικά πάνω από τη μέση»

Η ταινία «Scandalous», που σηματοδοτεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κόλμαν Ντομίνγκο, θα αφηγείται τη σχέση της Νόβακ με τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ τη δεκαετία του '50
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ

Πολιτισμός / «Η Μαρινέλλα είναι το ελληνικό τραγούδι»: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά την σπουδαία ερμηνεύτρια

Η σπουδαία ερμηνεύτρια είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Σεπτέμβριο του 2024 κατά τη διάρκεια συναυλίας της στο Ηρώδειο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα με την υγεία της
THE LIFO TEAM
Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM