H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter
2

Η Μέγκαν Μαρκλ εμφανίστηκε σήμερα με μαντήλα και επισκέφθηκε ένα από τα παλαιότερα τζαμιά της Νοτίου Αφρικής. 

Η Μαρκλ που άλλαξε το καθιερωμένο στυλ ντυσίματός της για τις ανάγκες της περιοδείας, φόρεσε ένα μακρύ λαδί φόρεμα και μια λευκή μαντήλα. Η επιλογή της μάλιστα να φορέσει μαντίλα θύμισε σε πολλούς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς και εκείνη σε μια επίσημη εμφάνισή της είχε φορέσει μαντήλα.

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

Το ζευγάρι εμφανίστηκε μόνο του, χωρίς τον Άρτσι, (τον οποίο έχουν μαζί τους στην πρώτη αυτή βασιλική περιοδεία μετά τη γέννησή του) στην Νότια Αφρική, όπου επισκέφτηκαν το αρχαιότερο τζαμί εγκαινιάζοντας τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Ο Δούκας και η Δούκισσα έφτασαν το μεσημέρι στο τζαμί όπου τους υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων και ο ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας, ο Μοχάμεντ Γκρόναβαλντ. Η δούκισσα του Sussex φορούσε τη μαντήλα της όσο βρισκόταν στο τζαμί και παρακολούθησε τις συνομιλίες με θέμα τον διαθρησκευτικό διάλογο. Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ βαφτίστηκε στην εκκλησία της Αγγλίας λίγο πριν το γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Η επίσκεψη του ζευγαριού αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας της κατανόησης των διάφορων θρησκειών με σκοπό τον σεβασμό για τους ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς και ιστορία.

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

Το ζευγάρι περιηγήθηκε στην φημισμένη και γεμάτη χρώμα περιοχή Bo-Kaap του Κέιπ Τάουν. Εκεί, έτυχαν θερμής υποδοχής από δεκάδες, κυρίως νέους θαυμαστές, ενώ η Μέγκαν έλαβε από μικρές θαυμάστριες της λουλούδια και άλλα δώρα.

Η Μαρκλ μίλησε επίσης για τη σημασία του να πεισθούν οι άνθρωποι να μιλήσουν για την ψυχική υγεία τους, προσθέτοντας ότι δεν είχε σημασία πού βρίσκονται στον κόσμο, «όλοι προσπαθούμε να βρούμε κάποια αισιοδοξία».

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter
H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

 Με πληροφορίες από Telegraph

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM