ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter
2

Η Μέγκαν Μαρκλ εμφανίστηκε σήμερα με μαντήλα και επισκέφθηκε ένα από τα παλαιότερα τζαμιά της Νοτίου Αφρικής. 

Η Μαρκλ που άλλαξε το καθιερωμένο στυλ ντυσίματός της για τις ανάγκες της περιοδείας, φόρεσε ένα μακρύ λαδί φόρεμα και μια λευκή μαντήλα. Η επιλογή της μάλιστα να φορέσει μαντίλα θύμισε σε πολλούς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς και εκείνη σε μια επίσημη εμφάνισή της είχε φορέσει μαντήλα.

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

Το ζευγάρι εμφανίστηκε μόνο του, χωρίς τον Άρτσι, (τον οποίο έχουν μαζί τους στην πρώτη αυτή βασιλική περιοδεία μετά τη γέννησή του) στην Νότια Αφρική, όπου επισκέφτηκαν το αρχαιότερο τζαμί εγκαινιάζοντας τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Ο Δούκας και η Δούκισσα έφτασαν το μεσημέρι στο τζαμί όπου τους υποδέχτηκαν μεταξύ άλλων και ο ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας, ο Μοχάμεντ Γκρόναβαλντ. Η δούκισσα του Sussex φορούσε τη μαντήλα της όσο βρισκόταν στο τζαμί και παρακολούθησε τις συνομιλίες με θέμα τον διαθρησκευτικό διάλογο. Υπενθυμίζεται ότι η Μέγκαν Μαρκλ βαφτίστηκε στην εκκλησία της Αγγλίας λίγο πριν το γάμο της με τον Πρίγκιπα Χάρι.

Η επίσκεψη του ζευγαριού αποσκοπεί στην προώθηση της ιδέας της κατανόησης των διάφορων θρησκειών με σκοπό τον σεβασμό για τους ανθρώπους από διαφορετικές θρησκείες, πολιτισμούς και ιστορία.

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

Το ζευγάρι περιηγήθηκε στην φημισμένη και γεμάτη χρώμα περιοχή Bo-Kaap του Κέιπ Τάουν. Εκεί, έτυχαν θερμής υποδοχής από δεκάδες, κυρίως νέους θαυμαστές, ενώ η Μέγκαν έλαβε από μικρές θαυμάστριες της λουλούδια και άλλα δώρα.

Η Μαρκλ μίλησε επίσης για τη σημασία του να πεισθούν οι άνθρωποι να μιλήσουν για την ψυχική υγεία τους, προσθέτοντας ότι δεν είχε σημασία πού βρίσκονται στον κόσμο, «όλοι προσπαθούμε να βρούμε κάποια αισιοδοξία».

H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter
H Μέγκαν Μαρκλ κάλυψε με μαντήλα τα μαλλιά της και πήγε σε τζαμί στο Κέιπ Τάουν Facebook Twitter

 Με πληροφορίες από Telegraph

Πολιτισμός
2

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM