Οργή της Billie Eilish εναντίον περιοδικού - Την παρουσίασε χωρίς μαλλιά και μπλούζα στο εξώφυλλο

Οργή της Billie Eilish εναντίον περιοδικού - Την παρουσίασε χωρίς μαλλιά και μπλούζα στο εξώφυλλο Facebook Twitter
EPA
3

Την οργή της Billie Eilish προκάλεσε εξώφυλλο γερμανικού περιοδικού στο οποίο, η 17χρονη μουσικός, παρουσιάζεται χωρίς μαλλιά και με τους ώμους ακάλυπτους. 

Η Billie Eilish, απαντώντας στην αρχική ανάρτηση του περιοδικού Nylon στο Instagam, ξεκαθάρισε ότι το περιοδικό δεν προσέγγισε ούτε εκείνη, ούτε κάποιον από τους συνεργάτες της, γι αυτό το εξώφυλλο. Παράλληλα έγραψε πως δεν πρόκειται καν για μία αληθινή της φωτογραφία, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχε καμιά δημιουργική συμμετοχή.

«Θα δημιουργήσετε μία εικόνα μου χωρίς μπλούζα; Αλήθεια; Στα 17; Και θα την κάνετε εξώφυλλο; Ακόμα και αν η εικόνα είναι κάποια ρομποτική εκδοχή μου, δεν συναινώ με κανένα τρόπο», έγραψε εξοργισμένη η Billie Eilish στηλιτεύοντας το περιοδικό επειδή «αφαίρεσε όλα τα μαλλιά της». 

Το γερμανικό περιοδικό απέσυρε το εξώφυλλο μετά τη σφοδρή κριτική της τραγουδίστριας. «Στο Nylon σεβόμαστε την καλλιτεχνική ελευθερία, όπως επίσης και τα αισθήματα της Billie Eilish και των φαν της. Είμαστε και εμείς άλλωστε φαν. Έτσι αποφασίσαμε να αποσύρουμε το δεύτερο εξώφυλλο με την Billie Eilish. Δεν είχαμε πρόθεση, με αυτό το εξώφυλλο, να δημιουργήσουμε μία εικόνα που να παραπλανά ή να προσβάλει την Billie. Η μόνη μας πρόθεση είναι να τιμήσουμε την επιρροή της δημιουργώντας αυτό το άβαταρ το οποίο αποτελεί μέρος τις σειράς από εξώφυλλα τα οποία είναι αφιερωμένα στη δύναμη των καλλιτεχνών του ψηφιακού θαύματος». 

Η Αμερικανική έκδοση του Nylon έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις αναφέροντας πως πρόκειται για διαφορετική εταιρεία και πως διαφωνεί με την απόφαση της γερμανικής έκδοσης.

«Το Nylon Ameica ζητάει συγγνώμη από την Billie και τους φαν της. Αγαπάμε την Billie και ό,τι αντιπροσωπεύει. Το μήνυμά τις προς τις νέες γυναίκες είναι σημαντικό και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την βοήθεια για την εξάπλωσή του καταλλήλως». 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM
ΑΝΙΣ ΚΑΠΟΥΡ ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑΣ

Πολιτισμός / Ο Ανίς Καπούρ λέει πως οι ΗΠΑ θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη Μπιενάλε Βενετίας

Ο Βρετανός καλλιτέχνης επαινεί την κριτική επιτροπή για την παραίτησή της λόγω της συμμετοχής της Ρωσίας και του Ισραήλ, αλλά επισημαίνει ότι η αιτιολογία θα έπρεπε να είχε συμπεριλάβει και τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
Οι Ετρούσκοι βγαίνουν από τη σκιά της Ρώμης σε μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο

Πολιτισμός / Τι χρωστά η Ρώμη στους Ετρούσκους;

Μια μεγάλη έκθεση στο Σαν Φρανσίσκο ξαναφέρνει στο φως τους Ετρούσκους, τον πολιτισμό που προηγήθηκε της Ρώμης και τη διαμόρφωσε. Μέσα από ταφικούς θησαυρούς, χάλκινα αφιερώματα και σπάνια κοσμήματα, η έκθεση δείχνει πόσα χρωστά η ρωμαϊκή ιστορία σε έναν πολιτισμό που έμεινε στη σκιά της.
THE LIFO TEAM
Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Πολιτισμός / Ο Matthew Wong ζωγράφισε τα δωμάτια όπου η μοναξιά γίνεται φως

Το 2011, ο Μάθιου Γουόνγκ βρέθηκε στη Βενετία ως φοιτητής φωτογραφίας και αποφάσισε να γίνει ζωγράφος. Το 2026, η ζωγραφική του επιστρέφει εκεί χωρίς εκείνον: η έκθεση Matthew Wong: Interiors παρουσιάζει σπάνια έργα ενός αυτοδίδακτου καλλιτέχνη που μετέτρεψε πόρτες, σκάλες και μπλε δωμάτια σε χάρτη μοναξιάς, μνήμης και φωτός.
THE LIFO TEAM
Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Πολιτισμός / Στέφανι Τσερνικόφσκι: Το βλέμμα που κράτησε ζωντανή την άγρια λάμψη του punk

Η Στέφανι Τσερνικόφσκι, που πέθανε στα 84 της, φωτογράφισε τη Νέα Υόρκη του CBGB, των Ramones, της Blondie και της Patti Smith, όχι σαν έτοιμο θρύλο, αλλά σαν ζωντανό χάος από σώματα, βλέμματα και νύχτες που άλλαξαν τη μουσική.
THE LIFO TEAM
Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Πολιτισμός / Οι Bullyache μετατρέπουν την εταιρική βία σε queer χοροθέατρο

Με το A Good Man Is Hard to Find, που παρουσιάζεται 7-9 Μαΐου στο Sadler’s Wells East, η Κόρτνεϊ Ντέιν και ο Τζέικομπ Σάμιουελ των Bullyache χορογραφούν τη βία της εταιρικής ζωής σαν ένα βρώμικο, ποπ, τελετουργικό θέαμα για την ανδρική εξουσία.
THE LIFO TEAM
Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Πολιτισμός / Μήπως κοιτούσαμε λάθος Άννα Μπολέιν εδώ και αιώνες;

Νέα ανάλυση με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης υποστηρίζει ότι ένα άγνωστο γυναικείο σχέδιο του Χανς Χόλμπαϊν ίσως απεικονίζει την Άννα Μπολέιν, ενώ το έργο που θεωρούνταν επί χρόνια πορτρέτο της μπορεί να δείχνει τη μητέρα της. Οι ερευνητές μιλούν για πιθανή λανθασμένη επιγραφή του 18ου αιώνα και ανοίγουν ξανά ένα από τα πιο γοητευτικά μυστήρια της αυλής των Τυδώρ.
THE LIFO TEAM
Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα.

Πολιτισμός / Το θρυλικό Art της Γιασμίνα Ρεζά γίνεται ταινία με τον Ρέιφ Φάινς, τον Κόλιν Φάρελ και τον Βάγκνερ Μόουρα

Ενας λευκός πίνακας, τρεις άνδρες που νομίζουν ότι έχουν δίκιο και μια φιλία που δεν αντέχει το βάρος του γούστου. Ο Ρέιφ Φάινς, ο Κόλιν Φάρελ και ο Βάγκνερ Μόουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο Art, την κινηματογραφική μεταφορά του διάσημου έργου της Γιασμίνα Ρεζά, σε σκηνοθεσία Φερνάντο Μεϊρέλες.
THE LIFO TEAM
Η τελευταία ένοικος της Casa Milà ζει μέσα στο αριστούργημα του Γκαουντί

Πολιτισμός / Η γυναίκα που ζει μόνη στο σπίτι του Γκαουντί με ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο

Η Άνα Βιλαδομιού ζει σχεδόν 40 χρόνια στην Κάζα Μιλά της Βαρκελώνης, το εμβληματικό κτίριο του Αντόνι Γκαουντί που ο κόσμος γνωρίζει ως La Pedrera. Είναι η τελευταία ένοικος ενός μνημείου της UNESCO, όπου η καθημερινή ζωή μοιάζει πια με εξαίρεση μέσα σε ένα ασταμάτητο τουριστικό θέαμα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Άλλη ντίβα μας προέκυψε, επειδή έγραψε μερικά τραγούδια της πλάκας. Λες και τα περιοδικά, ακόμα και τα μεγαλύτερα, π.χ. Time κλπ είναι υποχρεωμένα να ρωτάνε όταν κάνουν ένα αφιέρωμα/προφίλ κλπ, που συμπεριλαμβάνει εικονογράφηση ή καρικατούρα...
Ναι φιλε μου ειναι υποχρεωμένα να ρωτάνε .Αν ειναι έτσι ας της κολλήσουν και καμια σβάστικα στο τέλος...Ντίβα ή οχι καλό ειναι μερικές φορές να κοιτάμε και λίγο την καμπούρα μας πριν κρίνουμε εκ του ασφαλούς πίσω απο μια οθόνη ...