Ο Μικ Τζάγκερ επιστρέφει στον κινηματογράφο και ταξιδεύει στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Ο Μικ Τζάγκερ επιστρέφει στον κινηματογράφο και ταξιδεύει στο Φεστιβάλ της Βενετίας Facebook Twitter
EPA
0

Στη Μόστρα της Βενετίας θα βρεθεί ο Μικ Τζάγκερ με τη συμμετοχή του στην ταινία «The Burnt Orange Heresy» που σηματοδοτεί την επιστροφή του στον κινηματογράφο.

Ειδικότερα, ο Βρετανός ροκ σταρ  επιστρέφει στον κινηματογράφο και θα παρουσιάσει στη Mostra της Βενετίας, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, τον Σεπτέμβριο, την ταινία «The Burnt Orange Heresy», ένα θρίλερ του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται στον χώρο της τέχνης. Στην ταινία, δημιούργημα του Ιταλού Τζουζέπε Καποτόντι που διασκεύασε το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αμερικανού Τσαρλς Ουίλφορντ, παίζουν ο Καναδός Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο Δανός Κλες Μπανγκ και η Αυστραλέζα Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (Ο 'Ερωτας της Βιρτζίνια Γουλφ), ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο χαρισματικός leader των Rolling Stones που θα γιορτάσει τα 76α γενέθλιά του την Παρασκευή, ξανάρχισε στις 21 Ιουνίου από το Σικάγο την αμερικανική περιοδεία «No Filter Tour» του συγκροτήματος, η οποία είχε διακοπεί δύο μήνες νωρίτερα λόγω των προβλημάτων της υγείας του.

Ο θρυλικός ροκ σταρ ανέβηκε ξανά στη σκηνή μετά την επέμβαση για την αντικατάσταση της βαλβίδας στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε. Για την επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη, ο Τζάγκερ υποδύεται έναν πλούσιο συλλέκτη έργων τέχνης (τον Τζόζεφ Κάσιντι), λάτρη του μοναχικού ζωγράφου Τζερόμ Ντέμπνι (Ντόναλντ Σάδερλαντ), που θα προτείνει σε ένα ζευγάρι ερωτευμένων (Κλες Μπανγκ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) να συναντήσουν τον Ντέμπνι με αντάλλαγμα την κλοπή ενός αριστουργήματος από το εργαστήρι του καλλιτέχνη.

Η ταινία, ένα «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ», όπως το περιγράφει το φεστιβάλ, θα προβληθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λίντο της Βενετίας, σε παγκόσμια πρώτη και καθώς πέφτει η αυλαία της 76ης Mostra.

Ο Τζάγκερ έχει σχεδόν 10 ταινίες μεγάλου μήκους στο ενεργητικό του ως ηθοποιός. Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν με την ταινία φαντασίας του 2001 «The Man from Elysian Fields» («Συνοδός Κυριών») του Τζορτζ Χικενλούπερ.

Στην παροιμιώδη ενέργεια του Τζάγκερ εστίασε και το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στους Ρόλινγκ Στόουνς «Shine a Light» το 2008, του Αμερικανού Μάρτιν Σκορσέζε.

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Οι Pussy Riot και η FEMEN διαδήλωσαν έξω από το ρωσικό περίπτερο της Μπιενάλε Βενετίας, καθυστερώντας την πρόσβαση για περίπου μισή ώρα. Η επιστροφή της Ρωσίας στη διοργάνωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις.
THE LIFO TEAM
Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έντγκαρ Ραμίρες και Άναμπελ Γουάλις σε σατιρική κωμωδία με φόντο την Αντίπαρο

Πολιτισμός / Πλούσιοι, φάρσες και χάος στην Αντίπαρο: Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μοιάζει με ελληνικό εφιάλτη πολυτελείας

Σε μια πολυτελή βίλα στην Αντίπαρο, οι ειδυλλιακές διακοπές μιας παρέας πλούσιων Βρετανών μετατρέπονται σε χάος, όταν μια φάρσα πάει θεαματικά στραβά. Το Oh, How Fun!, η νέα σατιρική κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Marché du Film των Καννών, με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, τον Έντγκαρ Ραμίρες και την Άναμπελ Γουάλις.
THE LIFO TEAM
Η Ροσαλία μετατρέπει την pop αρένα σε όπερα, μπαλέτο και τελετουργία

Πολιτισμός / Η Ροσαλία αποθεώνεται από τις κριτικές για το Lux Tour στο Λονδίνο

Οι δύο sold out εμφανίσεις της Ροσαλία στο O2 του Λονδίνου προκάλεσαν ενθουσιώδεις κριτικές, με το Lux Tour να περιγράφεται ως ένα απαιτητικό, θεαματικό και ασυνήθιστα φιλόδοξο pop show που ενώνει όπερα, μπαλέτο, techno ένταση, θρησκευτική εικονογραφία και την κλίμακα μιας μεγάλης συναυλιακής υπερπαραγωγής.
THE LIFO TEAM
Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Πολιτισμός / Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Η έκθεση The Visitors ανοίγει στις 7 Μαΐου στο Ca' Pesaro της Βενετίας, με πάνω από 30 νέους πίνακες του Κουβανοαμερικανού καλλιτέχνη. Οι νεαροί άνδρες του Hernan Bas, όμορφοι, αμήχανοι και συχνά ενοχλητικοί, γίνονται η εικόνα μιας εποχής που αγγίζει τον κόσμο σαν τουριστικό προϊόν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Οι Rolling Stones επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και δεν μοιάζουν έτοιμοι να γίνουν μνημείο

Πολιτισμός / Οι Rolling Stones επιστρέφουν με νέο άλμπουμ και δεν μοιάζουν έτοιμοι να γίνουν μνημείο

Οι Rolling Stones παρουσίασαν στη Νέα Υόρκη το Foreign Tongues, το εικοστό πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους, που κυκλοφορεί στις 10 Ιουλίου με 14 τραγούδια, νέο single, συμμετοχές από Πολ ΜακΚάρτνεϊ, Στιβ Γουίνγουντ, Ρόμπερτ Σμιθ και Τσαντ Σμιθ, αλλά και υλικό με τον Τσάρλι Γουότς.
THE LIFO TEAM
Η πορφύρα των αυτοκρατόρων βρέθηκε σε ρωμαϊκά φέρετρα μωρών

Πολιτισμός / Η πορφύρα των αυτοκρατόρων βρέθηκε σε παιδικές ταφές στη ρωμαϊκή Γιορκ

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Γιορκ εντόπισαν ίχνη Τύριας πορφύρας και χρυσών νημάτων σε δύο παιδικές ταφές της ύστερης ρωμαϊκής περιόδου, ένα σπάνιο εύρημα που δείχνει πόση φροντίδα και δαπάνη μπορούσε να συνοδεύει ακόμη και τον θάνατο μικρών παιδιών.
THE LIFO TEAM
Η Αριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία στο Met Gala: Η πρώτη χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου στον θεσμό

Πολιτισμός / Η Αριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία στο Met Gala: Η πρώτη τρανς χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου στον θεσμό

Η Ααριάνα Ρόουζ Φίλιπ έγραψε ιστορία ως η πρώτη χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου που παρευρέθηκε στο Met Gala, φορώντας Collina Strada και λέγοντας στη Vogue ότι η μόδα πρέπει να βλέπει τα ανάπηρα άτομα όχι μόνο ως ακτιβιστές, αλλά ως μοντέλα, ταλέντα και δημιουργικές παρουσίες.
THE LIFO TEAM
Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Πολιτισμός / Το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για τον Άντονι Μπουρντέν δείχνει τον πιο ανήσυχο μάγειρα της ποπ κουλτούρας

Η A24 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του Tony, της ταινίας για τα νεανικά χρόνια του Άντονι Μπουρντέν, με τον Ντόμινικ Σέσα στον ρόλο του μελλοντικού σεφ, συγγραφέα και ταξιδευτή πριν από τη φήμη του Kitchen Confidential.
THE LIFO TEAM
Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπιο: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Πολιτισμός / Η Γάζα δεν είναι μόνο ερείπια: Μια έκθεση στο Τορίνο ενώνει αρχαία αντικείμενα και σύγχρονες παλαιστινιακές ιστορίες

Η έκθεση Gaza, the future has an ancient heart στη Fondazione Merz παρουσιάζει περισσότερα από 80 αρχαιολογικά αντικείμενα από τη Γάζα μαζί με έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, αναδεικνύοντας την παλαιστινιακή πολιτιστική κληρονομιά ως ζωντανή μνήμη μέσα στον πόλεμο, τον εκτοπισμό και την απώλεια.
THE LIFO TEAM
Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM