Ο Μικ Τζάγκερ επιστρέφει στον κινηματογράφο και ταξιδεύει στο Φεστιβάλ της Βενετίας

Ο Μικ Τζάγκερ επιστρέφει στον κινηματογράφο και ταξιδεύει στο Φεστιβάλ της Βενετίας Facebook Twitter
EPA
0

Στη Μόστρα της Βενετίας θα βρεθεί ο Μικ Τζάγκερ με τη συμμετοχή του στην ταινία «The Burnt Orange Heresy» που σηματοδοτεί την επιστροφή του στον κινηματογράφο.

Ειδικότερα, ο Βρετανός ροκ σταρ  επιστρέφει στον κινηματογράφο και θα παρουσιάσει στη Mostra της Βενετίας, κατά την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, τον Σεπτέμβριο, την ταινία «The Burnt Orange Heresy», ένα θρίλερ του οποίου η πλοκή εκτυλίσσεται στον χώρο της τέχνης. Στην ταινία, δημιούργημα του Ιταλού Τζουζέπε Καποτόντι που διασκεύασε το ομώνυμο μυθιστόρημα του Αμερικανού Τσαρλς Ουίλφορντ, παίζουν ο Καναδός Ντόναλντ Σάδερλαντ, ο Δανός Κλες Μπανγκ και η Αυστραλέζα Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (Ο 'Ερωτας της Βιρτζίνια Γουλφ), ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο χαρισματικός leader των Rolling Stones που θα γιορτάσει τα 76α γενέθλιά του την Παρασκευή, ξανάρχισε στις 21 Ιουνίου από το Σικάγο την αμερικανική περιοδεία «No Filter Tour» του συγκροτήματος, η οποία είχε διακοπεί δύο μήνες νωρίτερα λόγω των προβλημάτων της υγείας του.

Ο θρυλικός ροκ σταρ ανέβηκε ξανά στη σκηνή μετά την επέμβαση για την αντικατάσταση της βαλβίδας στην καρδιά στην οποία υποβλήθηκε. Για την επιστροφή του στη μεγάλη οθόνη, ο Τζάγκερ υποδύεται έναν πλούσιο συλλέκτη έργων τέχνης (τον Τζόζεφ Κάσιντι), λάτρη του μοναχικού ζωγράφου Τζερόμ Ντέμπνι (Ντόναλντ Σάδερλαντ), που θα προτείνει σε ένα ζευγάρι ερωτευμένων (Κλες Μπανγκ και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι) να συναντήσουν τον Ντέμπνι με αντάλλαγμα την κλοπή ενός αριστουργήματος από το εργαστήρι του καλλιτέχνη.

Η ταινία, ένα «ερωτικό νεο-νουάρ θρίλερ», όπως το περιγράφει το φεστιβάλ, θα προβληθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στο Λίντο της Βενετίας, σε παγκόσμια πρώτη και καθώς πέφτει η αυλαία της 76ης Mostra.

Ο Τζάγκερ έχει σχεδόν 10 ταινίες μεγάλου μήκους στο ενεργητικό του ως ηθοποιός. Η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη ήταν με την ταινία φαντασίας του 2001 «The Man from Elysian Fields» («Συνοδός Κυριών») του Τζορτζ Χικενλούπερ.

Στην παροιμιώδη ενέργεια του Τζάγκερ εστίασε και το ντοκιμαντέρ - αφιέρωμα στους Ρόλινγκ Στόουνς «Shine a Light» το 2008, του Αμερικανού Μάρτιν Σκορσέζε.

Το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM
Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 19:00 - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Πολιτισμός / Το ΚΠΙΣΝ «στολίζει» για τα Χριστούγεννα στις 29 Νοεμβρίου - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα

Συναυλίες, παραστάσεις, DJ sets, προβολές ταινιών, παγοδρόμιο - και πολλά ακόμη - θα περιλαμβάνονται στον φετινό χριστουγεννιάτικο κόσμο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
LIFO NEWSROOM
Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Aριάνα Γκράντε, ταχυδακτυλουργικές απάτες και η φετινή Χρυσή Άρκτος από αύριο στους κινηματογράφους

Το δεύτερο και τελευταίο μέρος του «Wicked», το τρίτο «Now You See Me» και η ταινία που έδωσε στον Νταγκ Γιόχαν Χάουγκερουντ το μεγάλο βραβείο της Μπερλινάλε ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Πολιτισμός / Μια έκθεση με τα άγνωστα και σπάνια υφάσματα που σχεδίασε ο Άντι Γουόρχολ

Για πρώτη φορά στην Ιταλία, εκτίθενται άγνωστες μέχρι σήμερα δημιουργίες του Άντι Γουόρχολ από τη δεκαετία του ’50, αποκαλύπτοντας μια σχεδόν άγνωστη πλευρά του καλλιτέχνη: εκείνη του γραφίστα μόδας και σχεδιαστή υφασμάτων.
LIFO NEWSROOM