Επίσημες «οδηγίες» από το Παλάτι προς τους χρήστες για την καταπολέμηση των τρολ

Επίσημες «οδηγίες» από το Παλάτι προς τους χρήστες για την καταπολέμηση των τρολ Facebook Twitter
0

Επίσημες «οδηγίες» προς τους χρήστες εξέδωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον, που αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα για να προστατεύσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας από τα τρολ στο ίντερνετ, που έχουν ξεφύγει εκτός ελέγχου. 

Η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας δημοσίευσε οδηγίες προς τους χρήστες του Διαδικτύου προκειμένου να συμπεριφέρονται, κατά την επικοινωνία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με «αβροφροσύνη, ευγένεια και σεβασμό», ενώ στην αντίθεση περίπτωση τα σχόλιά τους θα διαγράφονται ή ακόμα και θα ενημερώνεται η αστυνομία σχετικά.

Σταματήστε να γράφετε σχόλια «χυδαία, προσβλητικά, απειλητικά, υβριστικά ή γεμάτα μίσος» ή ακόμη «μεροληπτικά ως προς τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία, την εθνικότητα, την αναπηρία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ηλικία», ειδάλλως, όπως προειδοποιεί η βασιλική οικογένεια, αυτές οι δημοσιεύσεις θα αποκρύπτονται ή θα διαγράφονται κι οι χρήστες θα μπλοκάρονται.


Ο λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας (TheRoyalFamily) έχει 4,9 εκατομμύρια followers στο Facebook, 4,5 εκατομμύρια στο Instagram και 3,9 εκατομμύρια στο Twitter.

Όμως, το Clarence House, η κατοικία του πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου, τα Ανάκτορα του Κένσινγκτον, οι γιοι του Ουίλιαμ και Χάρι έχουν τους δικούς τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το προσωπικό των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ξοδεύει πολλές ώρες κάθε εβδομάδα προκειμένου να σβήσει τα υβριστικά σχόλια, κυρίως εναντίον των δουκισσών του Κέμπριτζ και του Σάσεξ, της Κέιτ Μίντλετον και Μέγκαν Μαρκλ αντίστοιχα.

Με τις κατευθυντήριες οδηγίες του, το Μπάκιγχαμ ελπίζει ότι «θα συμβάλει στο να δημιουργηθεί ένας υγιής χώρος» αλληλεπίδρασης κι επικοινωνίας στο Διαδίκτυο.

Στο έγγραφο επισημαίνεται επίσης ότι οι χρήστες δεν πρέπει να γράφουν σχόλια «εκτός θέματος», «ακατανόητα» ή με διαφημιστικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

Πολιτισμός / Το «Lilo & Stitch» είναι η πρώτη χολιγουντιανή ταινία που έφτασε το $1 δισ. στο φετινό box office

«Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα των υπερμεγέθων αποδόσεων που μπορεί να αποκομίσει η Disney από τους κινηματογράφους με το σωστό έργο την κατάλληλη στιγμή» σχολιάζει το Variety
LIFO NEWSROOM
Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το Δημοτικό Μουσείο Γιάννη Ρίτσου στη Μονεμβασιά

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και πλήθους κόσμου, εγκαινιάστηκε στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς το νέο Δημοτικό Μουσείο αφιερωμένο στον Γιάννη Ρίτσο, στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο μεγάλος Έλληνας ποιητής
LIFO NEWSROOM
Εναλλακτική Σκηνή

Πολιτισμός / Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ ετοιμάζει ένα #έπικ comeback

Η πιο ανήσυχη φωνή του σύγχρονου μουσικού θεάτρου στη χώρα ετοιμάζει ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας με περισσότερες από 30 παραγωγές, δύο φεστιβάλ, περιοδείες σε όλη την Ελλάδα και συμμετοχή στο 60ό Φεστιβάλ Δημητρίων.
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Φρανσουά Οζόν, Τζέιμς Ντιν και Μόνικα Μπελούτσι από αύριο στους κινηματογράφους

Το καλαίσθητο δράμα μυστηρίου «When the Fall is Coming», η έκπληξη των Καννών «Sorry Baby», ο οργισμένος «Rebel Without a Cause», η «Malena» του Τζουζέπε Τορνατόρε και τέσσερις ακόμα επιλογές απαρτίζουν το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ