Τίτλοι τέλους για το θρυλικό περιοδικό Q μετά από 34 χρόνια

Τίτλοι τέλους για το θρυλικό περιοδικό Q μετά από 34 χρόνια Facebook Twitter
Τίτλοι τέλους για το περιοδικό Q μετά από 34 χρόνια
0

Tο περιοδικό Q, ακρογωνιαίος λίθος του βρετανικού μουσικού Τύπου, σταματά μετά από 34 χρόνια. Το επόμενο τεύχος, που θα δημοσιευθεί στις 28 Ιουλίου, θα είναι το τελευταίο.

Ο αρχισυντάκτης, Ted Kessler, ανακοίνωσε τα δυσάρεστα νέα μέσω Twitter.

Σε μια επιστολή του, o αρχισυντάκτης του Q στο τελευταίο τεύχος έγραψε πως «Είχαμε μια αδύναμη λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου, χρησιμοποιώντας διάφορους τρόπους για να κρατήσουμε «το κεφάλι μας πάνω από το νερό» σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά, εκείνη των εντύπων. Ο κορωνοϊός τα σβήνει όλα αυτά. Πρέπει να ζητήσω συγνώμη για την αποτυχία μου να κρατήσω ζωντανό το Q.

Τον Μάιο, ο ιδιοκτήτης της Bauer Media είχε θέσει υπό επανεξέταση το περιοδικό μαζί με έναν αριθμό άλλων εκδόσεων, καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις και τη διαφήμιση μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η πανδημία και το lockdown έχουν επιταχύνει περαιτέρω τις αρνητικές τάσεις που ήδη επηρεάζουν τον εκδοτικό κλάδο», δήλωσε ο Chris Duncan, διευθύνων σύμβουλος των εκδόσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν ανακοίνωσε τα σχέδια της εταιρείας.

Η κυκλοφορία του Q είχε μειωθεί σε 28.359, με λιγότερα από τα μισά από αυτά τα φύλλα, να προέρχονταν από πωλήσεις σε stands, σε σύγκριση με παλαιότερες πωλήσεις που έφταναν άνω των 200.000 το 2001.

Tο Q ιδρύθηκε το 1986 από τον Mark Ellen και τον David Hepworth. Το αρχικό του όνομα ήταν Cue και αναφερόταν στους επόμενους δίσκους του κάθε συγκροτήματος, στην «ουρά», που θα κυκλοφορούσαν.

Ωστόσο, άλλαξε για να αποφευχθεί η σύγχυση από τους οπαδούς του σνούκερ και να ξεχωρίζει στα περίπτερα.

Το Q υπήρξε ένα από τα βασικά μουσικά έντυπα της Britpop σκηνής της δεκαετίας του 1990.

Ο Tim Burgess, frontman των The Charlatans, ήταν μεταξύ εκείνων που απέτισαν φόρο τιμής, λέγοντας: «Δυσάρεστα νέα. Το Q μας συμπεριφέρθηκε καλά σε όλα τα χρόνια της «ζωής του», έμαθα πολλά από τις σελίδες του, από τότε που αγόρασα το πρώτο αντίγραφο».

Με πληροφορίες του Guardian

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM