Το Netlix απαντά στον Σπίλμπεργκ που θέλει να το «διώξει» από τα Όσκαρ

Το Netlix απαντά στον Σπίλμπεργκ που θέλει να το «διώξει» από τα Όσκαρ Facebook Twitter
0

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θέλει να μπλοκάρει την παρουσία ταινιών παραγωγής του Netflix από τις υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ και η πλατφόρμα streaming πέρασε στην αντεπίθεση.

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter, το Netflix αναφέρει πως «λατρεύει το σινεμά» και παραθέτει μια σειρά από λόγους που η ύπαρξη του είναι θετική για τον κινηματογράφο. 

- Διαθέσιμες ταινίες σε ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σινεμά ή ζουν σε πόλεις χωρίς αίθουσες. 

- Επιτρέπουμε σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε να απολαύσει ταυτόχρονα μία νέα προβολή. 

- Δίνουμε στους δημιουργούς τη δυνατότητα να μοιραστούν την τέχνη τους με μεγαλύτερο κοινό. 

 Ο Σπίλμπεργκ είναι πρόεδρος των σκηνοθετών που είναι μέλη της Ακαδημίας και θεωρεί πως το Netflix δεν μπορεί να διεκδικεί βραβεία Όσκαρ καθώς παράγει τηλεταινίες. Αναμένεται να κάνει αυτή την εισήγηση σε προγραμματισμένη συνάντηση της Ακαδημίας τον Απρίλιο.

Το Netflix επιλέγει να προβάλλει ορισμένες από τις ταινίες του και στις αίθουσες, έστω για λίγες εβδομάδες, ώστε να έχουν τις προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιες στα βραβεία Όσκαρ.

Τον περασμένο μήνα ο Σπίλμπεργκ είχε δηλώσει πως λατρεύει την τηλεόραση, «όμως η μεγαλύτερη συνεισφορά μας είναι να δίνουμε στο κοινό την εμπειρία της κινηματογραφικής παρακολούθησης σε μία αίθουσα». 

Tο Netflx δεν έκανε συγκεκριμένη αναφορά στον Σπίλμπερκ ή στα βραβεία Όσκαρ στην ανάρτηση του. Η αντίδραση όμως έρχεται ύστερα από μπαράζ δημοσιευμάτων το Σαββατοκύριακο πως επίκειται συζήτηση για αλλαγές στα βραβεία. 

Η σκηνοθέτιδα της ταινίας «Selma», η Άβα Ντιβερνέ έγραψε στο Twitter πως δεν έχει την ίδια άποψη πάνω στο θέμα με τον Σπίλμπερκ.

Η Ντιβερνέ έχει μία οσκαρική υποψηφιότητα το 2017 για το ντοκιμαντέρ του Netflix, «13η Τροπολογία», το οποίο επικεντρώνεται στο σωφρονιστικό σύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επίσης, σκηνοθετεί μια καινούργια σειρά ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος στην πλατφόρμα.

«Αγαπητή Ακαδημία, αυτή είναι μία συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου και τα απλά μέλη της Ακαδημίας δεν μπορούν να είναι παρόντα.Όμως ελπίζω πως αν αυτό (όσα επιδιώκει ο Σπίλμπεργκ), είναι αλήθεια, πως θα υπάρχουν εκεί κινηματογραφιστές ή θα διαβαστούν δηλώσεις από σκηνοθέτες που, όπως εγώ, έχουν διαφορετική άποψη στο ζήτημα», γράφει η Ντιβερνέ. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM