Για πρώτη φορά μια transgender αποκτά δική της στήλη στη Vogue

Για πρώτη φορά μια transgender αποκτά δική της στήλη στη Vogue Facebook Twitter
0

Η συγγραφέας και ακτιβίστρια Paris Lees έγινε το πρώτο transgender άτομο που στην 125 ετών ιστορία του περιοδικού Vogue, αποκτά κανονική, τακτική στήλη.

Η στήλη θα φιλοξενείται στη Βρετανική Vogue ενώ θα επικεντρωθεί στη ζωή της ως millennial γυναίκα στο Λονδίνο.

Η Lees ευχαρίστησε τον διευθυντή σύνταξης Edward Enninful για την κίνηση αυτή που φέρνει όπως λέει «φρέσκο αέρα» στην έκδοση.

Για πρώτη φορά μια transgender αποκτά δική της στήλη στη Vogue Facebook Twitter

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Lees έγινε επίσης το πρώτο ανοιχτά trans πρόσωπο που φιλοξενήθηκε στη βρετανική Vogue.

H Lees συμμετείχε σε ένα επετειακό τεύχος του περιοδικού για τη συμπλήρωση 100 ετών από την ημέρα που οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαζί με την Lees φωτογραφήθηκαν γυναίκες όπως η συγγραφέας Reni Eddo-Lodge, η καλλιτέχνις και κάτοχος του βραβείου Turner Gillian Wearing, η βουλευτής Stella Creasy κ.ά.

Η ίδια ευχαρίστησε το περιοδικό που την συμπεριέλαβε σε μία τόσο «ειδική περίσταση». «Δείτε πόσο έχουμε προχωρήσει», ανέφερε.

«Είναι τρελό που είμαι στη Vogue. Ένα trans παιδί από τις εργατικές κατοικίες», πρόσθεσε και συνέχισε: «Τα παιδιά στο σχολείο μου έλεγαν ότι ποτέ δεν θα γίνω κορίτσι, ποτέ δεν θα είμαι αρκετά όμορφη, ποτέ δεν θα γίνω αποδεκτή - ε λοιπόν, εδώ είμαι και τιμούν ως γυναίκα».

Η Lees άρχισε να γράφει για LGBT έντυπα όπως οι Gay Times και το Diva και συνέχισε με άρθρα στον Guardian και την The Daily Telegraph.

Τα περιοδικά i-D και Dazed έχουν κάνει συχνές αναφορές στη μάχη της κατά του bullying και των διακρίσεων και υπέρ της ισότητας.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM